Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

9. 10. 2012 11:12

Suroviny

Porce: 4 záviny

Nutriční hodnoty

Energie15 841 kJ / 3 786 kcal
Bílkoviny68,80 g
Tuky181,80 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,15 g
Sacharidy458,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento závin peču už dobře 15 let a je u nás velmi oblíbený. Recept mám z knihy 234 x jablko v kuchyni a je to má nejoblíbenější kuchařka na zpracování podzimní úrody.

Závin je první den krásně křehký a kdo má rád těsto vláčnější, stačí ho nechat pár hodin uležet, či upéct den předem. U nás se sní většinou už v té křehké verzi...;-).

Bezvaječný závin v tomto poměru surovin jsem tu nenašla, tak ho přidávám.

Rebeko, konečně jsem se dostala k tomu, přidat sem ten slíbený recept na štrúdl - omlouvám se, za tak dlouhou dodací lhůtu a doufám, že Ti bude po upečení chutnat:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

14. 10. 2012 14:45

Mirko, dnes jsem tvoje-moje:-8:-D štrúdlíky upekla.. já věděla, když jsem ti jako první dávala bodík, že to bude dobrota.. a taky že ano;-):-p:yes::yes:
s těstem se velmi dobře pracovalo, pořád jsem sice nechápala absenci vajec:-8:-D, ale ve výsledku je štrúdlík krásně křupavý, voňavý a tááák dobrý:-p:-p:yes::yes::yes: zařazuji do svého štrúdlího repertoáru i tento tvůj recept.. nejčastěji dělám yanulliny "strakoničáky", ale tyto jim zdatně konkorují:-D;-)
P.S. mám t.č. domácí máslíčko:-p, tak jsem s ním pokapala i jablka uvnitř a po upečení štrúdlů jsem máslo vyškvařila do voňavorůžova, přidala trochu rumu a štrúdlíky tímto rumovým máslem potřela.. no mana nebeská:-8:-D:yes:
posílám veliký dík a obrázky, nevadí-li;-):-K

jarka skrobakova

10. 10. 2012 22:01

štrůdlík vypadá nádherně, krásné foto i rcp:yes::yes::-))+bodík;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 10. 2012 12:25

:-O:-O a pro mne nic?:-(( :-D:-D:-D fakt nádherný!:yes:

Pajaja

10. 10. 2012 12:15

Miruš, krásný štrůdlík, o víkendu se na něj už chystám. Tak vyzkouším ten Tvůj, Rebece věnovaný. :-p:-):yes:+

Dana61

10. 10. 2012 10:36

no ten musí být:yes::-D těsto je po upečení křehké že:-? dělám se stoprocentním tukem pivní a je křehký, takže také zkusím:-p teď u nás ovšem vede "Strakonický"

Olinka5555

9. 10. 2012 20:53

hmmmmmmmm:yes::yes::yes::yes:

senky senky

9. 10. 2012 17:58

Nádhera:yes::yes: vyzkouším hned o víkendu:-K:-K jablíčka jsou;-)
Miruš, kdes tak dlouho byla:-?:-? :-K

vladi vladi

9. 10. 2012 17:23

:-p:yes:krásný štrůdlík- zrovna jsem se ponořila do Topek , protože mě honí mlsná a začala jablíčková sezona- a narazila jsem na Tvůj suprový receptík na štrůdlík- ukládám a vyzkouším jinak posílám bodíka a ještě by to chtělo alespoň dalších 10 ta krásný fotopostup.:yes::yes::yes::-))

rebeka rebeka

9. 10. 2012 15:58

mirca75: ještě jsem zapomněla napsat, ta prdelka:-8 na třetí fotce, je prostě božíí:-D;-):yes::yes: já vždycky všechny okraje sež..:-8:-D:-D no co:-?:-? sama vinu, sama spapááám:-D:-D;-):-p

BILKOVAI BILKOVAI

9. 10. 2012 15:49

Nádhera:-O Mirko, taky mám radost, že Tě opět vidím. Moc mám ráda Tvé recepty, postupy a krásné fotky. Už jsem jich podle Tebe vyzkoušela několik a nikdy mě nezklamaly. tento určitě vyzkouším:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 10. 2012 14:55

Miruš,takový krásný štrůdlík nemají ani v cukrárně:-KKrásně popsaný receptík včetně fotopostupu:-p+5:yes::-K

jirholu jirholu

9. 10. 2012 13:53

Moc pěkný fotopostup i popis receptu ;-):-K. Věřím, že štrúdl je výborný :-p:-p a hned se po něm "zapráší". :-D:yes::yes:

hanahcotton hanahcotton

9. 10. 2012 13:00

:yes::yes:Perfektní a ukládám do oblíbených :-K:-K

mirca75 mirca75

9. 10. 2012 12:18

Magdalenko:-), moc ráda Tě vidím:-K a potěší mě, když rcp. vyzkoušíš.
Olahok(neregi.):-) děkuju:-K. Pro Simonku se opravdu krásně fotilo, protože její recepty byly moc dobré;-). Škoda, že už jí tu nevídám... Ale stejně dobře se mi fotilo i pro Magdalenku:-K a jiné uživatelky, protože jejich recepty stály vždy za to:yes:.

olahok

9. 10. 2012 11:48

Též jsem ráda, že jste opět na TOPkách s Vašimi bezva recepty a skvostnými fotkami. Odzkoušela jsem Váš "Medový s jablky", který jste Simonce tak excelentně nafotila.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ztužený tuk iva těsto ze ztuženého tuku štrůdl ze ztuženého tuku ztužený tuk závin ze 100% tuku jablečný závin ze stoprocentního tuku štrůdl ze stoprocentního tuku závin se ztuženým tukem jablkový závin jablkovy koláč se stoprocentním tukem ztužený tuk na pečení jablečný závin se ztuženým tukem jablkový závin ztužený tuk ztužený tuky na pečení závin ztužený tuk bezvaječný štrůdl jablečný závin ze ztuženého tuku jablecny zavin se stuzenym tukem závin ze 100%tuku bezvajecne testo zavin

Suroviny: mouka polohrubá, tuk ztužený, olej, mléko, sůl, jablko, cukr krupice, skořice mletá, rozinky, ořechy, strouhanka, máslo, máslo

TopRecepty.cz

Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM66