Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavky na pórku s tarhoňou

Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté jídlo, které připravíte za pár korun.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 527 kJ /
1 321 kcal
Bílkoviny52,28 g
Tuky5,17 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy250,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troške oleja opražíme narezanú cibuľu a na kolieska narezaný pór. Krok 2: Pridáme mletú papriku, narezané podpňovky, premiešame a podlejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút. Krok 3: Medzitým pripravíme tarhoňu. Na troche oleja za stáleho miešania opražíme tarhoňu. Zalejeme vodou (asi 1 cm nad tarhoňou) a osolíme. Zakryté vložíme do rúry a dusíme do mäkka asi 15 minút. Krok 4: Huby podávame s tarhoňou a šalátom alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.

TIP: Top 7: Václavky na talíři

Zveřejněno 9. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky na pórku s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLDr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky na pórku s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLDr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super, díky za tip, Terezko!!:-)

Hmm další užitečné využití václavek. Hola hola lesík volá.
;-)

Krásný a lákavý receptík;-):yes:

Dala bych si s chutí:-p:yes::yes:

:yes::yes::yes:ale kam jít na ty václavky :-( Letos jsem nenašla ani jednu :-//

Fotečka je moc hezká. Přiznám se, že se václavky bojím jíst;-(. Asi je to jenom v mé hlavě:-(. Včera jsem jich na zahradě sesbírala koš. Možná vyzkouším. Za pokus to stojí;-). Posílám bodík:yes:

prudce jedké foto:-p;-):yes::yes::-K
a václavky po slovensky.. podpňovky;-):-D.. moc milý název;-):-K

Tématické fráze:
václavka recepty, václavky využití, využití porku, vaclavky recepty, recept na václavky, využití václavek, využití václavky, tarhona s pórkem, pórek recepty, václavky recept, recepty z václavek, čína z václavek, recepty z porku, recept václavky, porek v receptech, s torhonou, tarhona s vaclavkami, jak na václavky na zahradě, vaclavky na zahrade, václavky řízek

Suroviny:
houby václavky, pórek, cibule, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, těstoviny tarhoňa, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu