Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 619 kJ / 1 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 198,62 g |
| Tuky | 36,11 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 3,11 g |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 3,64 g |
| Sacharidy | 49,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.
Krok 2: Měkká játra vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na mísu.
Krok 3: Do šťávy přidáme 1/4 litru smetany, ve které rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, hodně povaříme, přecedíme a hotová játra podáváme s rýží.
Zveřejněno 23. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí játra po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWJJ
Moje poznámka
Srnčí játra po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWJJ
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 19 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 51 minutami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 58 minutami
Piškotový korpus
Michal19 před 2 hodinami
Masová paštika
Nanina před 3 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 14 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 14 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 15 hodinami
Tématické fráze:
srnčí játra,
srnčí játra recept,
srnčí játra recepty,
recept na srnčí játra,
recepty na srnčí játra,
recepty srnčí játra,
recept srnčí játra,
srnčí vnitřnosti,
srnčí recepty játra,
játra ze srnce,
játra srnčí,
recept na srnčí vnitřnosti,
recepty z srncich jater,
recepty ze srnčích vnitřností,
recepty z srnčího játra,
recept ze srnčích jater,
srnčí játra,
srnčí játra s rýží,
srnčí vnitřnosti recept,
vnitřnosti ze srnce
Suroviny:
játra,
smetana na vaření,
mrkev,
petržel,
celer,
máslo,
vývar masový,
pepř celý,
pepř mletý,
koření nové koření,
tymián,
bobkový list,
slanina,
mléko
Komentáře (14)
Samozřejmě :)
Ano ,chuť je velmi podobná svíčkové,takže i brusinky a šlehačka :)
Předpokládám, že jako příloha by se hodil bez problémů i náš klasický knedlík?