Štěpánská omáčka (moje)
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,16 g |
Tuky | 79,57 g |
Vláknina | 7,35 g |
Cholesterol | 860 mg |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 26,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štěpánská omáčka (moje)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
Moje poznámka
Štěpánská omáčka (moje)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 19 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
štěpánská omáčka z vepřového masa,
štěpánská vepřová pečeně omáčka,
štěpánská vepřová pečeně omáčka,
hovězí šťepánská omáčka,
recept na štěpánskou omáčku,
štěpanska,
štěpánská hovězí omáčka,
štěpánská roštěná,
štěpánská s rýží,
štěpánská pečeně,
štepanska omáčka k masu,
rozfofrovany ptacek,
štěpanska omáčka z vepřového,
štěpanska z vepřoveho masa,
recept štěpánská,
štepánská recept,
štěpanska hovězí pečeně,
štěpánská hovězí pečeně recept,
omacka z hoveziho masa stepanska,
štěpánskáomáčka
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
mouka hladká,
hořčice,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (14)
Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...
Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno