Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 355 kJ / 2 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 308,85 g |
Tuky | 44,04 g |
Vláknina | 96,15 g |
Cholesterol | 605 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 188,50 g |
Postup přípravy
Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu. Maso zůstane díky smíchání s česnekem a solí krásně voňavé a ochucené a díky citrónu dostane krásnou chuť a hlavně ,, zkřehne ". Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme všechnu cibuli a dáme nejlépe půl na jednu pánev a půl na druhou pánev smažit na sádle. Cibule musí být tmavá jako opálená vařečka - nejlépe smažit ve velkém množství sádle, nesmí ale být spálená, jinak vše zhořkne a můžeme to rovnou vyhodit. Krok 3: Jakmile máme cibuli hotovou, zvlášť osmahneme na sádle maso, přidáme část cibule, papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, nameleme pepř, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme majoránku. Krok 4: Vše necháme tak 3 hodinky dusit, až bude maso měkké, tak guláš zahustíme chlebem nebo bramborami. V žádném případě moukou, je jí potom po špatném provaření cítit celý guláš a chuť také není tak dobrá jako po zahušťování chlebem. Krok 5: Nakonec vše dochutíme česnekem, solí, popř. feferonkami, čerstvě namletým pepřem a hlavně větším množstvím majoránky. Krok 6: Poté ihned guláš dáme s hrncem do studené vody a necháme při míchání chladnout, pokud není určený k okamžité konzumaci. Krok 7: Pokud guláš chcete mít co nejlepší, nechte jej alespoň 2 - 3 dny pdležet, chytne tu správnou chuť. Krok 8: Přeji dobrou náladu při vaření, dobré nervy :D a hlavně následující dobrou chuť.
Zveřejněno 5. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Davidův hovězí guláš z kližky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KEl
Moje poznámka
Davidův hovězí guláš z kližky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KEl
Nejnovější recepty
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Paštičky s lososovou pomazánkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Kajkajak před 2 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 8 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 10 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 10 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 11 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 12 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 14 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 16 hodinami
Tématické fráze:
gulas z klišky,
guláš s klišky,
zahušťování chlebem,
klížka recepty,
hovězí guláš videorecept,
zahuštování guláše chlebem,
hovězí guláš z klišky,
nejlepší recepty z hovězí kližky,
hovězí guláž,
kližka recept,
guláš z hovězí klišky,
zahuštování guláše,
hovezí klizka,
nejlepší guláš z kližky,
hovezi klizka recept,
recepty z hovězí kližky,
recepty z hovězí kližky,
guláš z kližky video,
hovezí guláš zahuštěný cibulí,
recept kližka
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
paprika sušená sladká,
feferonka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kost hovězí,
citron,
sádlo
Komentáře (9)