Rybí salát l
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně doplnit nakládanou kysanou zeleninou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 756 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,33 g |
Tuky | 2,19 g |
Vláknina | 7,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme od šupin a ploutví, vymyjeme, potom si do mísy dáme asi dvě lžičky kyseliny citronové, vodu a rozmícháme. Do lázně vložíme ryby (filety) asi na 10 minut. Poté očistíme zlehka nožem a omyjeme, necháme okapat.
Krok 2: Nasolíme, dáme do misky a necháme v lednici uležet asi 3 dny. Poté omyjeme a necháme okapat.
Krok 3: Všechny suroviny na nálev uvedeme do varu a vaříme 8-10 minut. Pak necháme vychladit.
Krok 4: V čisté misce prokládáme kořením a zalejeme nálevem. Přiklopíme talířem, stlačíme aby tam nebyl vzduch. Opět necháme uležet v ledničce 3-4 dny, znovu slijeme, filety už neomýváme. Necháme okapat, vyřízneme páteř a nakrájíme na nudličky.
Krok 5: Do čisté zavařovací sklenice klademe cibuli, papriku, rajče a olivy, vše pokrájené. Na to vrstvu ryb a feferonku. Vše dobře stlačíme a potřeme olejem. Dáme bobkový list a opakujeme vrstvy až naplníme sklenici.
Krok 6: Zavíčkujeme a sklenici omyjeme pod teplou vodou aby chytlo víčko a uložíme do lednice.
Krok 7: Majonézu vmícháváme pouze do odebraného množství, které hned sníme.
Zveřejněno 23. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí salát l
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Yk3
Moje poznámka
Rybí salát l
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Yk3
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 14 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 2 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 5 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 7 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 7 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 9 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 10 hodinami
Tématické fráze:
miloš štěpnička rybí saláty,
rybí salát,
rybí salát podle štěpničky,
rybí salát recept,
miloš štěpnička rybí salát,
jak nalozit ryby na salat,
rybí recepty,
jak naložit rybu na sálát,
naložení ryb na kyselo,
cejn na kyselo,
salat z bolena,
rybí salát z bolena,
rybí salát za studena,
recepty l,
jak naložit rybu,
cejni na kyselo,
rybi salat štěpnička,
rybi salaty,
rybí salát z cejnů,
nálev na rybí salát
Suroviny:
kyselina citronová,
sůl,
ocet,
voda,
cukr,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
semínka hořčičná,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olivy,
feferonka,
olej slunečnicový,
majonéza
Komentáře (12)