Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (131×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2008 21:16

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 289 kJ / 1 025 kcal
Bílkoviny116,31 g
Tuky36,16 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

14. 11. 2010 12:42

U nás doma je stálicí,dělala jsem nedávno.Moc dobré,hrášek došel.Přidala jsem zbyteček uzeniny.:-*:yes:

Ivana Ch

14. 11. 2010 05:49

V ledničce mám kus plecka a lámala jsem si hlavu co s ním udělám.Už to vím, úplně jsem na tento recept zapoměla a při tom ho znám a je opravdu moc dobrý. Díky za připomenutí.

Merylas Merylas

13. 11. 2010 20:04

Všem vám děkuji za komentáře i bodíky:-K
Tomassek1987 a Evi, jsem moc ráda že jste vyzkoušeli a byli spokojeni. Evi, díky za krásnou a "jedlou" fotečku:-p:yes: Jsem moc ráda, že jsi ji přidala:-K
Sodovko, díky za Tvé přidané zkušenosti a postup, jak děláš Ty;-):-K Je to opravdu dobrá klasika:-8

Sodovka Sodovka

13. 11. 2010 17:56

Bratislavské plecko dělám dost často, protože manžel je omáčkový. Přidávám typ na maso. Do masa udělám nožem otvor - jemně naříznu a nasoukám do něho syrovou mrkev. Když mám větší kousek masa, tak do něho nacpu i párek, který nechám nejdřív zmrazit. Mražený se líp do masa nasouká :-D. Na řezu maso pak vypadá velice hezky. Do omáčky přidávám navíc ještě mraženou kukuřici. Bratislavské plecko je klasika, ale výýýýborná.:yes::-p:yes: Merilas, posílám +12.:yes:

Bibinka Bibinka

12. 11. 2010 13:00

Merylas, tohle mi zase nějak uteklo a protože to znám a chutná nám, dávám 10.bod:yes:

eva hubova eva hubova

12. 11. 2010 12:02

Maruško,oběd skvělý:-ptakže fotečku a :yes:+9

Tomassek1987 Tomassek1987

6. 9. 2010 22:15

Výborný receptík..:yes: Nusím Ti složit poklonu..:-K Všichni u nás doma mě chválili,když sem jim to podle Tebe připravil..;-)

Merylas Merylas

30. 8. 2010 18:48

Šárkočmárko:-), moc děkuji a jsem opravdu moc ráda, že chutnalo:-K Mám radost:-)

šárkačmárka

29. 8. 2010 17:46

Moc děkuji za tento recept.Dlouho jsem nejedla takovou klasiku-samozřejmě výbornou:-*
Dnes jsem měla v lednici kus plecka a zaboha živého jsem nevěděla co sním:-)) (má fantazie má krátké hranice).
Sedla jsem k počítači a hned na Top recepty-vepřové a měla jsem hned vybráno a velmi dobře díky moc;-)
šárkačmárka:-p

bambas

7. 6. 2010 22:46

Jeste doporucuji plec pred tim pekne prospikovat okurkou, spekem, mrkvi a cibuli a pak teprve orestovat. Nekdo pred orestovanim jeste navic plec "obali" v paprice sladke.

Merylas Merylas

14. 3. 2010 23:02

Miruš, jsem moc ráda, že chutnalo:-* Jen lituji, že jsi nestihla vyfotit, protože Tvé fotečky jsou ozdobou každého receptu:-K

mirca75 mirca75

13. 3. 2010 14:21

Merylas:-)tak jsem před pár dny vařila "bratislavu" a nevěřila jsem vlastním očím,jak se náš jinak šťouravý synek nacpal:-O.A to si ještě zbytek poručil k večeři:-p.No pochutnali jsme si všichni i dvojčata.Vůbec nevím,proč jsem jí nikdy nezařadila do rodinného jídelníčku:-(.Až když jsem jí zahlédla ve tvých receptech ,tak jsem se vrátila k dobré české klasice;-).Posílám pátou boďku,ale fotečka není:-( - rodinka byla rychlejší:-)).

Eliza Eliza

26. 2. 2010 21:25

Tohle vařívala moje babička (také byla hospodská kuchařka), asi to kvůli vzpomínkám také prubnu...:-K Merylásku, díky...:yes:

Lusinda79

1. 12. 2008 08:44

Přesně jak jsi napsala Merylas-Normy nemá každý doma, tak mi ta pozn.Mrkyny přišla mimo mísu.Já jsem k Normám přišla jako slepý k houslím.Když jsem byla na mateřské a stěžovala si tchyňce, že už nevím co vařit a točím vlastně jen ta samá jídla, která jsem se naučila od mamky plus občas něco z časopisů.A můj muž právě takovou klasiku má moc rád.Musím říct, že na taková ta"hospodská"jídla(v dobrém samozřejmě), tam najdu inspiraci vždycky.:yes:

Merylas Merylas

1. 12. 2008 00:01

Vybusna, děkuji :-8 a jsem ráda, že chutnalo. Opravdu. Tvůj muž má pravdu, je to klasické hospodské jídlo a že bylo vynikající, tak to je už jen a jen tvoje zásluha :yes: :-D Uvažovala jsem, jestli ho tady dát, ale pak jsem si řekla, že každý nemá doma Receptury neboli Normy a vím, že právě na obyčejnou klasiku se receptíky hůř hledají. Já se musím přiznat, že jsem spíš na tu klasiku a vařím tak nějak obyčejně :-8

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv