Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 056 kJ / 5 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,18 g |
Tuky | 297,22 g |
Vláknina | 27,75 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,69 g |
Sacharidy | 522,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny. Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime.
Krok 2: Nechame vychladnut. Otvorime az po vychladnuti, inak moze vystrieknut a horuce vas moze popalit. Salko si kludne mozete uvarit vopred. Je dobre, ak si uvarite naraz dve, kvoli uspore energie. Druhe, neotvorene mozete skladovat aj mesiac, dva, a v pripade potreby ho uz mate pripravene.
Krok 3: Upecieme korpus.
Krok 4: Zltka naslahame s cukrom dopenista.
Krok 5: Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti.
Krok 6: Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame.
Krok 7: Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy.
Krok 8: Vylejeme do tortovej formy o priemetre 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Kontrola spajlou. Korpus nechame vychladit na mriezke.
Krok 9: Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla.
Krok 10: Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie.
Krok 11: Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante.
Krok 12: Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry".
Krok 13: Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili.
Krok 14: Skladanie torty:
korpus rozrezeme na polovicu Krok 15: . Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Krok 16: Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Krok 17: Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .
korpus rozrezeme na polovicu Krok 15: . Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Krok 16: Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Krok 17: Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelovo-penova torta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVWX
Moje poznámka
Karamelovo-penova torta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVWX
Nejnovější recepty
Nepečený kokosovo čokoládový dort s jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno 28. 7. 2025 05:04:02
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medové palačinky s perníkovou vůní
LoveEndlessRadiance před 33 minutami
BeBe střecha
PavlinaP před 47 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vandy před 1 hodinou
Grilované marinované cukety
AjaHK před 1 hodinou
Pivovarský tokáň
Majkls před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Majkls před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 7 hodinami
Kynuté zelňáky se škvarky
HanaS92 před 9 hodinami
Švýcarské kokosové sušenky
HanaS92 před 10 hodinami
Křehké máslové sušenky
HanaS92 před 10 hodinami
Tématické fráze:
torta recept,
variť torta,
recept na tortu,
kulicky z oplatek lotus,
karamelovo pěnová dorta,
torta so salkom,
tortareceptek,
karamelovo čokoládová torta,
torta alla gianduja,
torty recept,
lotis oplaty recept,
engleska torta recept,
penovatorta,
karamelovo-banánový pěnový dort,
lotus oplatky recept,
tortapecenie,
cokoladova torta top recepty
Suroviny:
vejce,
cukr hnědý,
voda,
mouka polohrubá,
solamyl,
kakao,
prášek do pečiva,
sůl,
salko,
máslo,
bílek,
cukr krystal,
čokoláda hořká,
máslo,
arašídy
Komentáře (8)