Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michaela Andrlíková

2. 8. 2012 19:55

Dobry den dneska jsem zkoušela podle vaseho receptu punčák a chtěla bych se zeptat prosim vas ten piskot byl mekoučky ale strasne nizky takže nevim jak ho teda prokrajujete na pul prokrojit by nesel maximalne rozříznout na pul tak nevim jak je to mysleno zda prekrojit na pul nebo prokrjit po celé šířce plechu?děkuji za odpověd Míša:-*www.toprecepty,cz

dada1511

27. 7. 2012 20:40

www.toprecerpty.czPunčové řezy naprosto luxusní!!!:-Dělala jsem je poprvé,vše podle receptu,i těsto,a neměla jsem s tím žádný problém,akorád jsem dávala rum místo trstě - příště ho kápnu víc;-).Prozíravě jsem udělala hned dva:-p:yes::-skvělý recept,děkuji:-

cathleen

12. 7. 2012 12:32

Zuzu: :-) kapky jsem nikdy nepočítala....jen jsem tam kápla, zamíchala, ovoněla a když se mi to zdálo málo voňavé, přikápla jsem další. Radši přidat víckrát, než to na jedenkrát přehnat ;-)

Zuzu

11. 7. 2012 14:16

Tak jdu na to i já:-) ještě malý dotaz.. Kolik kapek toho rumového aroma mám dát? Díky;-)

Iduun Iduun

7. 4. 2012 16:06

Tak jsem je opravdu zkusila a mají doma velký úspěch :-D
řídila jsem se radami které jsem si tu přečetla. Vejce jsem šlehala a šlehala až mě ruka bolela :-) Do těsta jsem přidala trochu kyp. prášku, takže těsto pěkně vyběhlo a je nadýchané. Ale bylo natolik velké že bych nemohla dát 4 vrstvy na sebe. tak jsem bílý plát prořízla a mezi dala ten červený. Do polevu jsem si rozdělila a do půlky dala červené barvivo co mi zbylo z těsta. musím říct že řezy vypadají luxusně, a ještě líp chutnají. moc děkuji za recept i za pomoc....:-K

Iduun

6. 4. 2012 11:40

děkuju za super rychlou odpověď:-K
Nejsem ani tak začátečník, jako spíš mám špatnou troubu....vždy mám půlku plechu spálenou a půlku nedopečenou...a můžu plech otáčet jak chci:-S
No každopádně ten Váš punčák mě tak láká, že ho zkusím :-p:-p

cathleen cathleen

6. 4. 2012 10:49

Iduun: peču na plechu normálních rozměrů. Vejce s cukrem šlehám po 5, nejdříve vyrobím světlý plát (peču na pečícím papíře - jde to z něj dobře stáhnout), pak ušlehám vejce s cukrem (+ další suroviny + trocha červené barvy) a upeču plát druhý.
Vejce s cukrem je třeba dobře našlehat, pláty se pečou poměrně krátkou dobu. A i po upečení JSOU nízké, přesně, jako vrstvy v kupovaných punčových řezech.
Dělala jsem je 7-10x a povedly se mi opravdu vždycky :-))
Máš-li trochu pochybnosti (začátečník apod.), počkej, až bude cena vajec příznivější - teď to bude i tak docela drahý zákusek.

Iduun

6. 4. 2012 10:30

Ahoj, receptík vypadá fakt suprově.....jen by mě zajímalo jaké jsou (přibližně)rozměry plechu, na kterém se to peče?:-?
Přeci jen je potřeba 10 vajec, a při jejich dnešní ceně, bych nerada měla těsto nízké, a musela dělat ještě jednu placku ;-)
děkuju za info

katyvypl

5. 4. 2012 13:52

Gabriela: Recept jsem nezkoušela, ale už když jsem si ho přečetla, bylo mi jasné, že by bylo fajn vepsat do postupu, že těsto je třeba šlehat minimálně 10 minut, musí být naprosto bílé a dvakrát zvětšit objem. Protože tak se to má dělat se všemi piškotovými těsty, kde se používají celá vejce a ne žloutky a oddělené vyšlehané bílky...

zizala zizala (moderátorka)

5. 4. 2012 13:49

Gabriela: Já už dávno peču na pečícím papíru nebo teflonové podložce. Vyzkoušej to, je to lepší a nemusíš umývat plech ;-)

Gabriela

5. 4. 2012 13:44

tak nevím co jsem udělala špatně, ale plát mi absolutně nejde sundat z plechu, je přilepený. plech jsem vymazala a vysypala. těsto je jak upečený cukr. děs a hrůza. 10 vajec v pr.eli.;-(

Lucka

22. 3. 2012 23:22

Dobrý večer,chtěla bych z tohoto udělat dort s potahovou hmotou z marshmallow.Chtělajsem se zeptat čím potřít aby držela...a náhodou jestli někdo neví jak udělat z této hmozy pejska boloňského..děkuji..dort dělám zítra;-(

cizkova.mar

16. 3. 2012 18:52

tak dnes jsem dělala tento moučníček.....jsem úplný laik, tak docela se mi to povedlo,ale až po všem jsem se dočetla a zjistila kde byla má chyba...a to našlehané vajíčko....šlehala jsem málo :) , ale i tak mi to nějak vyběhlo,sice méně,ale....zatím to hezky i vypadá a těším se až ochutnám a budu dělat další :) děkuji , super recept :)

cathleen cathleen

12. 3. 2012 10:22

vybusna, mamca: :-)díky, moc mě to těší:-8

mamca

12. 3. 2012 09:14

Díky za moc dobrý recept, už jsem je podle Vás dělala mnohokrát a vždy uspěly. Jsou lepší než z cukrárny. Zkrátka super!!!!!!:yes::yes::-p:-p

1 8 9 10 11 12 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG