Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

batohovka

17. 10. 2010 11:03

To by bohužel nebyla :-D Sežralo se to dřív, než jsem stačila vzít do ruky foťák. Ale určitě je budu ještě dělat, tak přispěji svou troškou do mlýna :-));-)

cathleen cathleen

16. 10. 2010 13:45

To mě moc těší, Vlaďko a děkuju:-KFotečka by nebyla?:-)

batohovka

16. 10. 2010 13:43

:-K Tak jsem je zkusila udělat na včerejší oslavu a měly fakt úspěch. Sice nebyli tak úhledné jako ty vaše:-D:-)), ale chutnali.:-K:-K

cathleen cathleen

5. 10. 2010 06:36

Mija, hladkou mouku bych určitě nedávala, pokud řezy uděláte podle receptu, měly by vám vyjít. Dělávám je často;-)

Mija

4. 10. 2010 20:04

Řezy vypadají výborně, zítra to jdu zkusit, jen se chci zeptat, jestli je jde udělat i z hladké mouky, ale to asi nebude ono, že?

Hakr8

20. 9. 2010 16:10

Dávám véééliký plusbod. Punčové řezy se mi povedly na 1+ s * :yes: :-p a to jsem je pekla poprvé. Mibo možná se ti scvrkly pro to, že jsi prudce zamíchala mouku do vyšlehaných vajec. Podobně dělám těsto na dorty, a mouku sypu po troškách na povrch a lehce vmíchám. Opravdu opatrně, spíš těsto jen obracím. Má rodina tvrdí že se s ním mazlím :-D. A používám velký plech, ještě po babičce (a já už jsem také babička) :-8. punčák hotový a zítra ho dcera dostane k narozkám. už se na něj těším, mňam :-p

miba

12. 9. 2010 15:10

v šľahaní to naozaj podľa mňa nebolo ... šľahala som cca 10 min. v nádobe na šľahanie, ktorá ukazuje dieliky do 1 litra a potom pokračuje ešte bez dielikov ... takže počas šľahania som si kontrolovala, ako hmota ,,rastie,, ... po došľahaní mala viac, ako liter a viac ... blížila sa k okraju ... .

cathleen cathleen

12. 9. 2010 10:24

Miba, to mě mrzí, že tvé pláty piškotů dopadly takhle. Ale recept je určitě v pořádku, řezy podle něj peču už hodně roků (většinou na vánoce) a vždy na klasicky velikých plechách....myslím, že chybka byla opravdu v tom našlehání - isahu ti to popisuje velice dobře:yes: a já to v receptu dopísnu;-)

isindy isindy

11. 9. 2010 15:09

miba, napadá mě jedině chyba hned v počátku - pokud se šlahají celá vejce s cukrem, je potřeba je šlehat min. 5 min., dokud se z nich nestane skoro bílá hustá pěna, skoro jako krém, který několikanásobně zvětší svůj objem oproti původnímu množství...pak jen lehce vmíchat prosátou mouku, příp.mouku s barvivem...

miba

11. 9. 2010 14:24

piekla som na plechu o rozmeroch 26x36 ... upiekla som 2 platy-lepsie povedane upiekli sa mi 2 placky o vyske cca necely cm ... a dalej, ani nekomentujem ... som sklamana z tohto receptu.

miba

10. 9. 2010 10:36

zákusok podľa vášho receptu sa chystám piecť zajtra ... na fotografiách vyzerá super ... určite dám vedieť, ako sa vydaril mne.

indulina28 indulina28

6. 9. 2010 00:56

taky je delam a sou moc mnam,:-D

BariS

6. 7. 2010 18:45

Dobrý den,opravu nádherné fotky-určitě se řezy výborně povedly:-) Chtěla jsem se zeptat,kolik přesně používáte na polevu a jestli citronovou šťávu jste myslela šťávu z jednoho citronu? Děkuju za odpověď,řezy musím taky brzy vyzkoušet:-8

cathleen cathleen

17. 6. 2010 20:50

Majo,pouzivam klasicky plech do trouby.Presne rozmery nevim,potrebujes to zmerit?

Maja

17. 6. 2010 09:36

Na jak velkém plechu - myslím rozměry - pečeš pláty? Chci řezy upéct na ro. oslavu, tak aby vyšly napoprvé;-)

1 13 14 15 16 17 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG