Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka

Dokonalá koprovka potřebuje máslovou jíšku, silný hovězí vývar a smetanu, nesmíte ji ošidit. My se tentokrát spokojíme s rychlejší a skromnější variantou. Smetanová koprová omáčka je připravená velmi rychle.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 12:21

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie5 217 kJ / 1 247 kcal
Bílkoviny29,53 g
Tuky86,78 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 227 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy85,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na jíšku můžeme místo másla použít i směs másla s olejem, nebo pouze olej či Ramu určenou pro teplou kuchyni.

Pokud bychom chtěli přidat ocet v průběhu vaření omáčky, tak ho rovněž svaříme, aby se omáčka nesrazila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kačka

19. 8. 2011 03:10

Nechápu jak podle tohoto receptu muže někdo vařit.. Je to ošizené a o ničem. Obarvená voda mlíkem a v tom plave kopr... :-((

Lydie

31. 7. 2011 13:46

Tak jsem varila presne podle Vas a bylo to super.

otto

31. 7. 2011 10:56

ano skromnost nadevše...Lívie ji taky dělá tak..:-8

Marketa087 Marketa087

28. 7. 2011 18:52

:-(( no teda,takhle osidit jidlo

abakluk

24. 7. 2011 00:29

udělám máslovou jišku,rozšlehám masovým vývarem,přidám mléko nebo smetanu sladkou,osolím,přidám cukr,ohřátý ocet opatrně,povařím,přidám kopr který nechám krátce přejít varem.kopr se nemá dlouho vařit,a ten cukr dodá omáčce takovou plnou chuť,a přeji dobrou chuť.

Lidus

12. 7. 2011 07:59

Dost ošizené a myslím, že bez vývaru o ničem.

Honza

4. 7. 2011 07:22

to snad ani není pravda :-((

Pavla

3. 7. 2011 22:52

To je pěkně ošizené.Připomínáte mi známou,která smíchala kečup s vodou,dala to vařit,a myslela že má rajskou...!

danielka

30. 6. 2011 11:00

Dělám to uplně stejně jako :-)

ajka

26. 6. 2011 13:28

kammm:skvělý...zrovna jsem dovařila a pochutnala si celá rodina :yes:;-)

tejaja tejaja

12. 6. 2011 08:49

kammm: aj ja sa divím, takže nie si jediná ;-) Takto by ma kôprovú omáčku urobiť nenapadlo.

EMIL Z HRADCE KRÁLOVÉ

3. 6. 2011 11:18

JÁ DĚLÁM KOPROVKU JAKO PŘISPÍVATEL \\\"KAMMM\\\" A DOCHTÍM JI OCTEM.PŘÍLOHU POUŽÍVÁM BRAMBORY,ZVLÁŠŤ SE HODÍ \\\"NOVÉ\\\". 7

hami mňami :D

30. 5. 2011 17:12

može byt idem vařit :D :D :D

simona

9. 4. 2011 09:21

vladka:taky to dělám stím mlékem a nijak jinak to neznám.S tou vodou to slyším poprví

Hanka

10. 2. 2011 00:20

No ono to s tímto dietním přístupem, kdy se nepoužívá tuk na zásmažku, dopadne tak, že hned po uvaření dobrý, ale další den zjistíte, že je omáčka naprosto vodová/řídká... Takže takto se dá vařit jen pro přímou spotřebu, ne do zásoby.
Osobně používám taky zásmažku.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: omáčky recepty recept na koprovou omáčku omáčky recepty omáčky koprovka podle pohlreicha top recepty omacky recepty s videem omáčka koprovka recept koprová polévka recept video recepty top recepty recepty-omáčky koprovka bez masa rychlé omačky recepty-koprová omáčka recepty video jitulciny recepty recepty koprova omacka bez masa koprovka

Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar hovězí, mléko, smetana na vaření, kopr čerstvý, sůl, cukr, ocet, máslo

TopRecepty.cz

Koprová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkr