Louhované bagetky
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky se vám za tuto péči odmění chuti a křupavou kůrkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 753 kJ / 2 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,05 g |
| Tuky | 65,60 g |
| Vláknina | 14,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20,17 g |
| Sůl | 16,01 g |
| Sacharidy | 314,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme tenčí a kratší bagetu.
Krok 4: Bagety necháme ještě vykynout, vodu dáme vařit v menším hrnci. Do vřící po částech vsypeme sodu (pozor, hodně to pění, tak ať vám voda neuteče z hrnce ven). Bagetky v tomto vřícím roztoku povaříme (asi 45 vteřin), během této doby je ve i vodě obrátíme.
Krok 5: Pak opatrně vyjmeme z vody, necháme je okapat a uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Potřeme žloutkem, lehce nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C/asi 25 minut).
Krok 6: Bagetky nádherně voní (připomíná mi to slané tyčinky Bohemia), zvenku jsou křupavé, střída je měkounká, plná pravidelných "oček".
Zveřejněno 16. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7QE
Moje poznámka
Louhované bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7QE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
louhované těsto,
bageta recepty,
domácí bageta recepty,
bavorska bageta recept,
louhovana houska,
recept na rakouské precliky,
bavorská bageta,
preclíky bavorské recept,
louhovane teto,
recept na louhovane testo,
testo na rakouske precliky,
těsto na bagety top. recepty,
recept na bagetu,
bagety z louhovaneho těsta,
recept louhovane housky,
bageta recept,
louhovaná bageta se sýrem,
rakousky preclik recept,
precliky s anglickou,
slane bagety testo
Suroviny:
voda,
cukr,
olej,
semínka sezamová,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
voda,
soda jedlá,
žloutek
Komentáře (22)
Louhované kratší bagetky jsou k dostání i u nás v obchodech