Louhované bagetky
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky se vám za tuto péči odmění chuti a křupavou kůrkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 753 kJ / 2 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,05 g |
Tuky | 65,60 g |
Vláknina | 14,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,17 g |
Sůl | 16,01 g |
Sacharidy | 314,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme tenčí a kratší bagetu.
Krok 4: Bagety necháme ještě vykynout, vodu dáme vařit v menším hrnci. Do vřící po částech vsypeme sodu (pozor, hodně to pění, tak ať vám voda neuteče z hrnce ven). Bagetky v tomto vřícím roztoku povaříme (asi 45 vteřin), během této doby je ve i vodě obrátíme.
Krok 5: Pak opatrně vyjmeme z vody, necháme je okapat a uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Potřeme žloutkem, lehce nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C/asi 25 minut).
Krok 6: Bagetky nádherně voní (připomíná mi to slané tyčinky Bohemia), zvenku jsou křupavé, střída je měkounká, plná pravidelných "oček".
Zveřejněno 16. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7QE
Moje poznámka
Louhované bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7QE
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
louhované těsto,
bageta recepty,
domácí bageta recepty,
bavorska bageta recept,
louhovana houska,
recept na rakouské precliky,
bavorská bageta,
preclíky bavorské recept,
louhovane teto,
recept na louhovane testo,
testo na rakouske precliky,
těsto na bagety top. recepty,
recept na bagetu,
bagety z louhovaneho těsta,
recept louhovane housky,
bageta recept,
louhovaná bageta se sýrem,
rakousky preclik recept,
precliky s anglickou,
slane bagety testo
Suroviny:
voda,
cukr,
olej,
semínka sezamová,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
voda,
soda jedlá,
žloutek
Komentáře (22)
Louhované kratší bagetky jsou k dostání i u nás v obchodech