Louhované bagetky
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky se vám za tuto péči odmění chuti a křupavou kůrkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 753 kJ / 2 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,05 g |
Tuky | 65,60 g |
Vláknina | 14,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,17 g |
Sůl | 16,01 g |
Sacharidy | 314,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme tenčí a kratší bagetu.
Krok 4: Bagety necháme ještě vykynout, vodu dáme vařit v menším hrnci. Do vřící po částech vsypeme sodu (pozor, hodně to pění, tak ať vám voda neuteče z hrnce ven). Bagetky v tomto vřícím roztoku povaříme (asi 45 vteřin), během této doby je ve i vodě obrátíme.
Krok 5: Pak opatrně vyjmeme z vody, necháme je okapat a uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Potřeme žloutkem, lehce nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C/asi 25 minut).
Krok 6: Bagetky nádherně voní (připomíná mi to slané tyčinky Bohemia), zvenku jsou křupavé, střída je měkounká, plná pravidelných "oček".
Zveřejněno 16. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7QE
Moje poznámka
Louhované bagetky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7QE
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 7 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší
jana1974 před 17 minutami
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 59 minutami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 1 hodinou
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 1 hodinou
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 2 hodinami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 2 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 4 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
louhované těsto,
bageta recepty,
domácí bageta recepty,
bavorska bageta recept,
louhovana houska,
recept na rakouské precliky,
bavorská bageta,
preclíky bavorské recept,
louhovane teto,
recept na louhovane testo,
testo na rakouske precliky,
těsto na bagety top. recepty,
recept na bagetu,
bagety z louhovaneho těsta,
recept louhovane housky,
bageta recept,
louhovaná bageta se sýrem,
rakousky preclik recept,
precliky s anglickou,
slane bagety testo
Suroviny:
voda,
cukr,
olej,
semínka sezamová,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
voda,
soda jedlá,
žloutek
Komentáře (22)
Louhované kratší bagetky jsou k dostání i u nás v obchodech