Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stifado - řecká alchymie (podle mě)

Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale vyniknou chutě koření snoubené s červeným vínem. Už jen ten mořský vánek.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 660 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 600 min

660 min (60 min příprava + 600 min tepelná úprava)

3. 4. 2013 17:23

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie17 119 kJ / 4 092 kcal
Bílkoviny352,65 g
Tuky148,36 g
Vláknina118,24 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 1,27 g
Sůl0,00 g
Sacharidy239,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Blíže ke stifadu např. viz:

www.sukno.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3961

Stifado se v Řecku připravuje i ze skopového, jehněčího. Jamie Oliver doporučuje maso na stifado předem marinovat v lednici 12 h.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdena z JM

4. 4. 2013 09:57

S vařením v PH mám stejné zkušenosti jako Magdalenka.Taky mě překvapila ta podložená poklička.PH otvírám maximálně 1x během vaření a to abych dosolila a dokořenila,je-li to třeba.Většinou vařím přes noc,takže dochucuji až hotový pokrm.Jinak velmi zajímavý recept,krásně napsaný.Už je v oblíbených a čeká na vyzkoušení.

magdalenka magdalenka

4. 4. 2013 08:19

Rada varím v PH, jedlo z neho je famózne. Má stupne HIGH a LOW, obyčajne používam ten vyšší. Hovädzie varím cca 5 hodín. Každé nadvihnutie pokličky znamená predĺženie doby varu, prekvapuje ma, že ty pokličku máš dokonca podloženú (aby sa voda odparovala) a priebežne stifado "prehrabuješ". Jednoducho si takýto spôsob varenia v PH neviem predstaviť. Jedlo v PH sa podlieva minimálne a nemá sa preto čo odparovať, teplota varu je nízka a vzniká skvelý sosík.
Som zvedavá na tvoje vyjadrenie, príp. ostatných majiteľov PH, je možné, že môj PH funguje inak?

zizala zizala (moderátorka)

4. 4. 2013 07:26

Krásný recept, pěkně napsaný, hezky jsem si početla ;-)

hanes24

4. 4. 2013 07:10

Dávám kladné hodnocení, super. Málokdy píšu komentáře ale teď je to povinnost! Taková dobrota !!! A skořici a saturejku. Nejlepší recept co tady kdy byl. Apropos Dobrou chuť!!!!!!!!!!!:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

Jitkas

3. 4. 2013 21:26

ejajama: Tvuj recept je hodne podobny jednomu, co delam ija, jmenuje se stufato, znamena- delany na kamnech(kamna=stufa).Ten pomaly hrnec ti zavidim, je na tuto pripravu opravdu jak delany. Ja ovsem maso nechavam marinovat opravdu celou noc, pak vyndam skorici, mam ji rada, ale s mirou a dalsi postup jako ty. Nezahustuji, sosik se zahusti sam. Osobne delam z hovezi klizky, ale jedla jsem i z konskeho masa, vynikajici. Tvuj recept je opravdu moc hezky, povedl se ti naramne a kdo zkusi, urcite nebude litovat. Treba dodat, ze druhy den je jidlo jeste lepsi. Tady se dela hlavne v zime a jako priloha je perfektni polenta.

Alexiss Alexiss

3. 4. 2013 20:48

ejajama: Recept je moc pěkný, fotka by mu slušela, jen ne kradená. Nemusíš se urážet, to není nic osobního. Porušení autorského práva může být v současné době docela průšvih. ;-):-)

magdalenka magdalenka

3. 4. 2013 20:44

ejajama: Nepochopil si princíp? Pridávame len VLASTNÉ fotky.

ejajama ejajama

3. 4. 2013 20:37

Fotky mi už někdo smazal, tak jste, dámy, snad spokojené.:-O

magdalenka magdalenka

3. 4. 2013 18:54

ejajama: Recept je krásny, máš ho krásne napísaný, radosť čítať!

ejajama ejajama

3. 4. 2013 18:13

Dámy, vrhly jste se na recept (a na mě) jako vosy na zahozený bonbón:-//

Inka1 Inka1

3. 4. 2013 17:58

;-) To je slohová práce, ne recept.;-) Než jsem to dočetla tak jsem dostala hlad :yes::-D

tejaja tejaja

3. 4. 2013 17:51

ejajama : zmaž fotku, cudzie fotky sa nesmú používať, ani keď to napíšeš.

magdalenka magdalenka

3. 4. 2013 17:42

1974andrea:autor píše:"Přiznám se bez mučení, fotky jsem stáhl z netu, vlastní mě nenapadlo udělat."
Ale asi nevie, že je to protiprávne...

1974andrea 1974andrea

3. 4. 2013 17:40

A co ta Varecha.sk na fotce?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí stifado králík stifado stifádo z králika styfado jehněčí stifado stifado-recept stiffado koření na stifádo řecké jídlo stifado hovězí stifado recept recka kuchyne recepty stifado jamie oliver stifasdo recept řecký guláš stifádo guláš stifado kralici stifado hovězí pupek recepty sifádo co je stufato stifago

Suroviny: pupek hovězí, cibule, rajče, česnek, rajče ve vlastní šťávě, olej olivový extra virgin, bobkový list, skořice celá, koření hřebíček, pepř černý, koření nové koření, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý, víno červené suché, kečup sladký, cukr, chléb, česnek, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, skořice, koření oregáno sušené, víno červené suché, ocet vinný červený,

TopRecepty.cz

Stifado - řecká alchymie (podle mě)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wQZ