Stifado - řecká alchymie (podle mě)
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale vyniknou chutě koření snoubené s červeným vínem. Už jen ten mořský vánek.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 17 119 kJ / 4 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 352,65 g |
Tuky | 148,36 g |
Vláknina | 118,24 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 239,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Blíže ke stifadu např. viz:
www.sukno.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3961
Stifado se v Řecku připravuje i ze skopového, jehněčího. Jamie Oliver doporučuje maso na stifado předem marinovat v lednici 12 h.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 4. 2013 09:57
S vařením v PH mám stejné zkušenosti jako Magdalenka.Taky mě překvapila ta podložená poklička.PH otvírám maximálně 1x během vaření a to abych dosolila a dokořenila,je-li to třeba.Většinou vařím přes noc,takže dochucuji až hotový pokrm.Jinak velmi zajímavý recept,krásně napsaný.Už je v oblíbených a čeká na vyzkoušení.
4. 4. 2013 08:19
Rada varím v PH, jedlo z neho je famózne. Má stupne HIGH a LOW, obyčajne používam ten vyšší. Hovädzie varím cca 5 hodín. Každé nadvihnutie pokličky znamená predĺženie doby varu, prekvapuje ma, že ty pokličku máš dokonca podloženú (aby sa voda odparovala) a priebežne stifado "prehrabuješ". Jednoducho si takýto spôsob varenia v PH neviem predstaviť. Jedlo v PH sa podlieva minimálne a nemá sa preto čo odparovať, teplota varu je nízka a vzniká skvelý sosík.
Som zvedavá na tvoje vyjadrenie, príp. ostatných majiteľov PH, je možné, že môj PH funguje inak?
Som zvedavá na tvoje vyjadrenie, príp. ostatných majiteľov PH, je možné, že môj PH funguje inak?
4. 4. 2013 07:26
Krásný recept, pěkně napsaný, hezky jsem si početla
4. 4. 2013 07:10
Dávám kladné hodnocení, super. Málokdy píšu komentáře ale teď je to povinnost! Taková dobrota !!! A skořici a saturejku. Nejlepší recept co tady kdy byl. Apropos Dobrou chuť!!!!!!!!!!!
3. 4. 2013 21:26
ejajama: Tvuj recept je hodne podobny jednomu, co delam ija, jmenuje se stufato, znamena- delany na kamnech(kamna=stufa).Ten pomaly hrnec ti zavidim, je na tuto pripravu opravdu jak delany. Ja ovsem maso nechavam marinovat opravdu celou noc, pak vyndam skorici, mam ji rada, ale s mirou a dalsi postup jako ty. Nezahustuji, sosik se zahusti sam. Osobne delam z hovezi klizky, ale jedla jsem i z konskeho masa, vynikajici. Tvuj recept je opravdu moc hezky, povedl se ti naramne a kdo zkusi, urcite nebude litovat. Treba dodat, ze druhy den je jidlo jeste lepsi. Tady se dela hlavne v zime a jako priloha je perfektni polenta.
3. 4. 2013 20:48
ejajama: Recept je moc pěkný, fotka by mu slušela, jen ne kradená. Nemusíš se urážet, to není nic osobního. Porušení autorského práva může být v současné době docela průšvih.
3. 4. 2013 20:44
ejajama: Nepochopil si princíp? Pridávame len VLASTNÉ fotky.
3. 4. 2013 20:37
Fotky mi už někdo smazal, tak jste, dámy, snad spokojené.
3. 4. 2013 18:54
ejajama: Recept je krásny, máš ho krásne napísaný, radosť čítať!
3. 4. 2013 18:13
Dámy, vrhly jste se na recept (a na mě) jako vosy na zahozený bonbón
3. 4. 2013 17:58
To je slohová práce, ne recept. Než jsem to dočetla tak jsem dostala hlad
3. 4. 2013 17:51
ejajama : zmaž fotku, cudzie fotky sa nesmú používať, ani keď to napíšeš.
3. 4. 2013 17:42
1974andrea:autor píše:"Přiznám se bez mučení, fotky jsem stáhl z netu, vlastní mě nenapadlo udělat."
Ale asi nevie, že je to protiprávne...
Ale asi nevie, že je to protiprávne...
3. 4. 2013 17:40
A co ta Varecha.sk na fotce?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 7 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 14 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 18 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 20 hodinami
Plněný croissant
Přidáno před 22 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 7 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 9 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 9 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 9 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 10 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 11 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 11 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
jana.r uvařila před 11 hodinami
Zasmažená pórková polévka
jankohrasko uvařila před 11 hodinami
Krůtí prsa na mrkvi a bazalce
SALENAXL uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oloupat rajčata s námi zvládne každý začátečník. Poradíme jednoduchý postup a pomůže i názorné video
Pět pokrmů, které tu byly už před mnoha staletími: Humus z rozmačkané cizrny jedli staří Egypťané, popcorn indiáni
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: hovězí stifado králík stifado stifádo z králika styfado jehněčí stifado stifado-recept stiffado koření na stifádo řecké jídlo stifado hovězí stifado recept recka kuchyne recepty stifado jamie oliver stifasdo recept řecký guláš stifádo guláš stifado kralici stifado hovězí pupek recepty sifádo co je stufato stifago
Suroviny: pupek hovězí, cibule, rajče, česnek, rajče ve vlastní šťávě, olej olivový extra virgin, bobkový list, skořice celá, koření hřebíček, pepř černý, koření nové koření, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý, víno červené suché, kečup sladký, cukr, chléb, česnek, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, skořice, koření oregáno sušené, víno červené suché, ocet vinný červený,
Stifado - řecká alchymie (podle mě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wQZ
29 názorů