Jidášky - hrnkový recept
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme plátky mandlí.
Suroviny pro 30 kusů
30 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 18 721 kJ / 4 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,19 g |
Tuky | 126,20 g |
Vláknina | 26,46 g |
Cholesterol | 798 mg |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 722,28 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2013 10:15
Alexiss: já mám už takovou starší troubu tak se bohužel orientuji podle ní, je možné že by jinak pečení trvalo menší dobu, ale to nemám vyzkoušené... ale v receptu upravím.
17. 4. 2013 10:12
AniCiz: med je tam moc dobrej
17. 4. 2013 06:38
40 minut pečení mi připadá hrozně moc, za tu dobu je téměř upečený mazanec. Jidáše dělám z těsta na mazance, peču tak 15 minut.
17. 4. 2013 05:58
a ten med?
16. 4. 2013 23:07
No, zajímavé, jen by to chtělo foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 22 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 22 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 23 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno 17. 4. 2024 07:36
Právě bylo uvařeno:
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 16 minutami
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 11 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 11 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 11 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 11 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 12 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přehled jídel, ve kterých počet hlavních surovin nepřesahuje 5
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: hrnickove jidáše jidase ladi hrušky jidáše podle ládi hrušky recepty ládi hrušky jidáše jidáše od ládi hrušky jidášky-hrnkový recept jidasky podle ladi hrusky hrnickovy velikonocni jidase jidáše recept jidášky recept jidášky ládi hrušky jak se dela jidáše velikonoční jidáše hrníčkové velikonoční jidáše ládi podle ládi hrušky jidáše hrníčkový recept hrníčkový recept na jidáše jidášky od ládi hrušky jidášky hrnkove velikonocni jidáše velikonoční jidáše recept hrnkový
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, cukr písek, máslo, droždí čerstvé, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, šťáva citronová, med, ořech muškátový, sůl, rozinky, vejce, mandle loupané
Jidášky - hrnkový recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXnW
5 názorů