Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

veronika

5. 12. 2016 11:34

Šárka: já potíram mlékem :)

hosta hosta

4. 12. 2016 17:14

Šárka: zkus do té plechovky přidat do ubrousku zabalenou půlku jablka - po týdnu vyměń a nech v chladu, změkne takto jakékoliv cukroví:-)

Šárka

4. 12. 2016 15:04

Mám dotaz: zatím jsem nikdy neměla perníčky měkké ( i když stejné těsto dcera - a měkké měla. Něco dělám asi špatně). Dnes zkusím toto těstoo...Jen mám velký problém použít syrové vejce - žloutek na potření - nikdy nepotírám po upečení - nevěřím syrovým vajíčkům. Bude to mít vliv na měkkost perníčku? nebo mám potřít vodou? Poraďte prosím, jsem už zoufalá z pečení "zaručeně hned měkkých perníčků" a nikdy měkké nejsou - a moje maličká vnučka má tak ráda perníčky (čokoládu a podobné dobrotky nejí, tak jí chci udělat aspoň takhle nějakou mlsotku). A poradíte, jak a do čeho ukládat? Dříve jsem ukládala do krabice dortové, loni do plechovky s ubrouskem papírovým - a stále tvrdé jak kámen :-( Pomoooooc:-(

Marcela

4. 12. 2016 12:34

Po všech letech hledání receptu,kde by perníčky neskončily jako ozdůbky na stromku ,jsem konečně našla:-)Tento.Jsou výborné.Už se těším jak je pošlu synovi do Londýna.Perníčky miluje.Děkuji.PS:recept zustane naším rodinným pokladem:-K

Veronika

3. 12. 2016 19:03

Dekuji za receptik. Testo se zpracovavalo moc dobre, s detmi vykrajime a bude hotovo :-).

Iveta

3. 12. 2016 12:51

oluska: Příště zkuste dát míň medu. Čím víc ho tam je, tím víc jsou perníčky tvrdé :-)

kristyna89

3. 12. 2016 01:37

Delala jsem je tri dny zpatky.Jsou mekke .parada.Dlouho jsem takovej recept hledala.dekuji :-K

susmevem

2. 12. 2016 16:50

Perníčky jsem dělala poprvé a jsou úžasné. Sice jsem musela dát o trochu víc másla, bo se těsto ze začátku drolilo, ale pak už to bylo super. Chutnají skvěle a určite se na jiný perníčkový recept nechystám. ...<3

Michaela

2. 12. 2016 16:37

oluska: tak jste je asi dělala moc tenké a nechala je tam maličko déle.. totéž se stalo mi.. druhou várku jsem udělala o prd tlustší a nechala je tam kratší dobu a hele, jsou měkké!:))

oluska

2. 12. 2016 15:23

Nevím teda,ale já mám perníčky tvrdé:-O:-

Sabina

30. 11. 2016 22:43

Prosim, chtěla bych pect se svou 2 letou dcerkou hezky v klidku, jak tedy dopredu pernicky lze delat, aby byly jeste na vánoce dobre a chutne?

Michala

30. 11. 2016 17:00

Dnes jsem poprvé v životě pekla perníčky a díky tomuto receptu určitě ne naposled, naprosto úúčastní. Už se těším až je vyzdobim. Super recept děkuji. :-K:-K

Renata Harabúzová

30. 11. 2016 09:36

Dobrý den.Chci poděkovat za recept na perníčky.Jsou vláčné.Těsto super.Vubec se nelepilo ani nedrolilo.Hezky den :-K

Ilona

29. 11. 2016 18:46

Andrea: Dobrý den, já toto těsto dělám už druhým rokem a vždy bez problémů. Krásne se sním pracuje. Zrovna teď jsme perníčky dodělali :yes:

Andrea

29. 11. 2016 15:42

Dobrý den,těsto jsem udělala přesně podle receptu, tak strašně se drolilo,ze jsem myslela ze ho vyhodim,přidala jsem ted máslo a zpracovala.dala pres noc do lednice.Ted jsem chtěla s detma péct a chtěla rozvalet,rozdrolilo se mi v ruce,takže to letělo do koše, děkuji za super recept a za vztek jako pra.....:-//
Andrea

1 7 8 9 10 11 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw