Suroviny
Porce: minim. 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 058 kJ / 2 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,67 g |
Tuky | 134,98 g |
Vláknina | 41,46 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 190,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne.
Krok 3: Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky.
Krok 4: Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme.
Krok 5: Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme.
Krok 6: Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme.
Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.
Zveřejněno 17. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Moje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 6 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 9 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 8 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 8 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 9 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 10 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 10 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 11 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 11 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 12 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 13 hodinami
Tématické fráze:
džuveč,
srbské rizoto,
džuveč recept,
recept na džuveč,
drůbeží džuveč,
srbské rizoto recept,
džuveč v pomalém hrnci,
jehněčí džuveč,
džuveč bulharsko,
recept dzuvec,
džuveč.cz,
recepty džuveč,
džuveč.cz,
džuveč recepty,
džuveč s rybou,
dřuveč,
srbský dřuveč,
recepty na dzuvec,
recept na srbské rizoto,
srbské plátky
Suroviny:
maso jehněčí,
slanina,
sádlo,
cibule,
česnek,
lilek,
kedlubna,
lusk paprikový,
rajče,
brambory,
rýže,
nať petrželová,
vývar,
pepř drcený,
sůl
Komentáře (27)
Tento recept jsem ještě nevařil zkusím jej, jakmile budou na statku Letařovice prodávat České jehněčí. (Mají jej v turnusech)
🤔Pamatuji džuveč již z menzy VŠZ v Suchdole v osmdesátých letech, jenže to se nedá s tímto rovnat. Ale tenkrát už mi chutnalo🤩, nojo, a taky mi bylo 46 míň 😋
děkuju všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, díky
děkuji všem