Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 017 kJ / 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,30 g |
| Tuky | 2,50 g |
| Vláknina | 3,73 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 280 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Palce odblaníme, bohatě osolíme a opepříme. Potřeme každý palec lehce rozpuštěným sádlem a posypeme velmi jemně nasekaným rozmarýnem.
Krok 2: Každou porci takto ochuceného palce obalíme velmi tenkým plátkem slaniny.
Krok 3: Pánev - nejlépe steakovou rozpálíme a přidáme cca dvě lžíce rozpuštěného vepřového sádla.
Krok 4: Vložíme okořeněné a obalené vepřové palce. Tyto opečeme ze všech stran, dokud slaninový přebal nebude křupavý – tedy zlatý.
Krok 5: Po opečení zabalíme každou porci palce do připraveného alobalu a necháme zabalené cca 10 minut.
Krok 6: Mezitím si v malé pánvi na lžičce másla opečeme nakrájený pórek, nastrouhanou mrkev, kukuřici a nasekanou petrželovou nať. Vše společně prohřejeme a osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 7: Odložené palce vybalíme opatrně z alobalu tak, aby nám nevytekla šťáva, kterou maso po zabalení pustí.
Krok 8: Palce dle velikosti servírujeme vcelku nebo překrojené šikmým řezem. Přelijeme šťávou z masa zachráněnou v alobalu. Podáváme s vařeným bramborem a teplou máslovou zeleninovou směsí. Jako bonus můžeme doplnit karamelizovaným plátkem jablka.
Zveřejněno 26. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2P
Moje poznámka
Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2P
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 9 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 9 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 10 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 5 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 6 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 7 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 8 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 9 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 10 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 11 hodinami
Tématické fráze:
veprovy palec,
top recepty vepřové palce,
vepřové palce,
vepřové maso palec,
palce z vepřové panenky recept,
maso palec,
vepřový palec recept,
vepřové palce recept,
vepřový palec z panenky,
vepřový palec se zeleninou,
vepřové palce recepty,
vepřové maso-palec,
jak upravit veprove palce,
palec maso,
palce z vepřové panenky,
recepty vepřový palec,
vepřové palce z panenky,
palce z panenek recept,
jak upravit palec od panenky,
vepřový palec recepty
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina uzená,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
sádlo,
máslo,
pórek,
mrkev,
kukuřice sterilovaná,
nať petrželová
Komentáře (13)
Nepohrdla bych