Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 554 kJ / 2 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,79 g |
Tuky | 191,78 g |
Vláknina | 4,38 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,71 g |
Sacharidy | 8,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5l0
Moje poznámka
Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5l0
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pudinku
Routeu před 1 minutou
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 2 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 12 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 13 minutami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 13 minutami
Chutné vafle
Lara.S před 14 minutami
Jablkový perník
Lara.S před 14 minutami
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 2 hodinami
Mexický bramborový salát
wimra před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na hřibkach,
hovězí kližka,
hovězí kližka recepty,
hovězí nožina,
hovězí kližka recept,
nožina recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí plátky na hříbkách,
hovezi klizka na susenych houbach,
rizoto z kližky,
hovězí maso na hříbkách,
dušená kližka,
hovězí nožina recepty,
hovězí kostky na hřibkach,
dušené hovězí,
nožina na houbách,
důšená kližka s houbami,
hovězí kližka na houbách,
hovězí nožina recepty,
jak se dela hovezi na hribkach
Suroviny:
kližka hovězí,
špek valašský,
olej,
cibule,
hříbky sušené,
bujón zeleninový,
mouka hladká,
voda,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (30)
Ale je to o zvyku a o chuti, třeba zkus někdy do bramboračky a uvidíš že ti to bude chutnat moc - orestovat s cibulí a zeleninou a pak podlít
Přirovnání k okurkám mi moc nesedí - do okurek se voda nevpije a nic se z nich nevylouhuje, oproti houbám
Právě jsem dojedl... Na jednom talíři jsem měl obě rizota a porovnával jsem je furt dokolečka dokola. To z máčených hub mi přišlo jemnější, chutnější. To z hub nemáčených je více cítit po sušených houbách. Rozdíl není moc velký, ale je znát.
Nevím k čemu to přirovnat...
Je to jako s nakládanými okurky: Okurky nacpané do skla přímo z košíku jsou jinačí než okurky před sterilací namočené na den ve vodě.
Tož tak
"...sušené houby pod maso, nenamáčet..., ...Stejně tak připravuji i polévku a cokoliv ze sušených hub..."
Také sušené houby nemáčím, ale zatím jsem je nezkoušel restovat...
Dnes jsem uvařil paralelně dvě rizota: jedno ze suš. hub smažených společně s cibulkou, druhé z hub máčených (vodu jsem dál nepoužil, což bych normálně udělal)
Výsledek:
Rýže s restovanými houbami měla logicky lepší barvu a nelogicky