 
		
Panenka v listovém těstě - pikantní
Vepřová panenka je u nás velmi oblíbeným kusem vepřového masa. Je jemné a chutné. Vyzkoušejte ji, podle tohoto receptu, zabalit do plátu listového těsta, které doplníte ještě pikantní omáčkou. Propečenou panenku pak můžete servírovat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 249 kJ / 299 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,39 g | 
| Tuky | 15,37 g | 
| Vláknina | 10,60 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 1,01 g | 
| Sůl | 2,46 g | 
| Sacharidy | 23,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Větší cibuli nakrájíme nadrobno. Můžeme přidat i česnek. Cibuli a česnek lehce orestujeme na másle. Přidáme kečup nebo rajčatový protlak, dvě lžíce francouzské nebo nějaké ostřejší hořčice (ideálně hrubozrnné).
	Krok 2: Omáčku osolíme a podle chuti okořeníme tymiánem nebo worcesterovou omáčkou. Je lepší, když je omáčka pikantnější, protože dává chuť masu i těstu. Směs vyvaříme do konzistence omáčky a necháme vychladnout.
	Krok 3: Panenku odblaníme, osolíme a lehce opepříme. Na rozválené listové těsto naneseme vychladlou směs a rozetřeme ji do dvou třetin, přičemž necháme asi 2 cm od okraje bez směsi.
	Krok 4: Do středu položíme panenku. Můžeme ji podélně rozříznout na dva kusy. Při pečení se stáhne a byla by jen na středu. Rozšleháme si jedno menší vajíčko a tím potřeme okraje bez směsi.
	Krok 5: Panenku zavineme do těsta se směsí. Těsto neutahujeme. Je lepší spíš na volno. Bude se péct a nabude. Okraje zahneme dovnitř a svineme poslední třetinu těsta bez směsi. Panenku v listovém těstě položíme na plech vyložený pečicím papírem švem dolů.
	Krok 6: Potřeme ji zbylým vejcem, posypeme sezamovým semínkem, hrubozrnnou solí (případně kmínem nebo i barevným nadrceným pepřem). Vepřovou panenku v listovém těstě vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 20-30 minut. Případně po 15 minutách ztlumíme na 160 °C.
	Krok 7: Je to podle trouby. Když je těsto zlatavé, máme hotovo. Jestliže chceme panenku zcela propečenou, necháme ji v troubě celých 30 minut. Ale to se mi u panenky zdá škoda. Po 20 minutách to vytáhneme s růžovým středem, což je podle mého ideální volba.
	Krok 8: Vepřovou panenku v listovém těstě necháme ještě asi 5-10 minut vydechnout a poté můžeme podávat. Panenka se dá podávat později studená. Nakrájená na plátky jako jednohubka. Na jednohubku je pokrm ale lehce pracnější.
Zveřejněno 12. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Panenka v listovém těstě - pikantní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5zn
Moje poznámka
					 
				
Panenka v listovém těstě - pikantní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5zn
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 1 minutou
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 19 minutami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 1 hodinou
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 2 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 5 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 5 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 6 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 7 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 8 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							panenka v listovém těstě, 
						
						
							vepřová panenka v listovém těstě, 
						
						
							uzena panenka v listovém těstě, 
						
						
							panenka v listovém těstu, 
						
						
							vepřová panenka v listovém těstě s s houbami, 
						
						
							vepřová panenka wellington, 
						
						
							panenka wellington top recepty, 
						
						
							veprova panenka v list, 
						
						
							vepřová panenka v listové těstě, 
						
						
							panenka listové těsto, 
						
						
							panenka s rajčaty v listovém těstě, 
						
						
							panenka v listovém těstě recept, 
						
						
							vepřová panenka wellington se špenátem v listovém těstě, 
						
						
							losos se špenátem v kabátku z listového těsta, 
						
						
							panenka v listové těstě, 
						
						
							uzené v listovém těstě, 
						
						
							vepřová panenka v listovém těstu, 
						
						
							vepřové panenka v list, 
						
						
							recept na panenku v listovém těstě, 
						
						
							vepřova panenka  s žampiony v listovém těstě
						
					
						Suroviny:
						
							panenka vepřová, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							těsto listové, 
						
						
							vejce, 
						
						
							česnek, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							hořčice dijonská, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							tymián, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cibule, 
						
						
							máslo, 
						
						
							semínka sezamová, 
						
						
							sůl hrubozrnná
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (4)