Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso jako opečený prejt

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iunka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 518 kJ /
1 319 kcal
Bílkoviny80,98 g
Tuky90,91 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 453 mg
Sodík 2,36 g
Sůl5,29 g
Sacharidy42,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na kterém osmahneme do zlatova najemno nakrájenou cibulku. Krok 2: Poté vložíme maso, rozprostřeme po pánvi, podlijeme sójovou omáčkou a ochutíme dle chuti kořením a solí, česnekem (já použila sušený, určitě bude chutný i čerstvý) a smažíme do šeda. Krok 3: Pak stáhneme plamen na minimum, rozklepneme do masa vejce, vlijeme mléko a zasypeme strouhankou. Krok 4: Pořádně zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme dusit cca 10min. Popř. pak ještě dochuťte :-)

Podávala jsem s vařeným bramborem a zelným salátem.

Zveřejněno 12. 2. 2014

Poznámka autorky iunka

Upozorňuji, že množství surovin je orientační. Dělala jsem to od oka, takže jsem napsala jen popaměti, čeho jsem tam asi kolik dala :-)

Smažila jsem to na titanové pánvi, takže jsem se nebála to nechat dusit dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso jako opečený prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAMg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso jako opečený prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JAMg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

spagetka: ano, přesně ten mám na mysli :-D;-) tak jsem to tak raději ani nepojmenovala :-)

iunka:Přesně tuším u kterého receptu se vedla diskuze o názvu ;-);-):-D:-D
http://www.toprecepty.cz/recept/37146-mlete-na-zpu...
Tak jako u svého receptu, tak i zde, se domnívám, že fakt jde o haši

:-D No právě, původně jsem chtěla napsat haše, ale když jsem hledala tady recept, jestli tu takový už není, našla jsem u jednoho dloooouhou hádku o tom, co je a co není haše :-) Tak jsem to radši pojmenovala takhle... :-D

Drobek:
:yes: Jj, máte recht :yes:::-))
Kaju se;-(:-))

Radio Jerevan hlásí: Ano, je to haše. Jenom se haše připravuje z pečeného nebo vařeného masa, potom rozemele a dochutí. Někdy podle některých receptů přidat ještě namočenou housku a vše v misce zapéct.

Prejt?
Haše je to:-))

dávám bodíka a určitě brzo vyzkouším dám vědět jak nám chutnalo vypadá do moc dobře:-)

Tématické fráze:
prejt z mleteho masa, tncz nova mleté maso, jak dlouho dusit mleté maso, tncz nova levné recepty ládi hrušky langoše, tncz nova levné recepty ládi hrušky, haše z prejtu, roláda z mletého masa od ládi hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky housky, prejt z vařeného masa, mleté maso s hruškami, hase z mleteho masa, jak se připravuje haše, domaci mleta hase, prejt mleteho, domácí prejt z mletého masa, z čeho je prejt, prejt podle ládi hrušky, masová bábovka z mletého masa ládi hrušky, recepty na prejt a hašé, mleté maso jak dlouho dusit

Suroviny:
maso mleté, cibule, olej, omáčka sojová, sůl, pepř, kmín celý, paprika sušená sladká, majoránka, česnek, strouhanka, mléko, vejce

Přidat fotografie receptu