Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 676 kJ / 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 37,82 g |
Vláknina | 7,51 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 8,88 g |
Postup přípravy
Podáváme s bilým pečivem. Krok 3: Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami, lze je udělat nejen z oliv, ale i z rajčat, lilku, cuket, konzervy tuňáka, lososa, když je dáme do sklenice s víkem v lednici vydrží 8-10 dní. Krok 4: Bagetky s rozmarýnem: Krok 5: Suroviny: Krok 6: 500 g hladké mouky Krok 7: 2 zarovnané lžičky soli Krok 8: 1 lžička cukru krupice Krok 9: 6 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje Krok 10: 300 ml vlažné vody Krok 11: sáček sušeného droždí Krok 12: 1 lžička citronové šťávy Krok 13: posekaný rozmarýn Krok 14: můžete přidat také olivy nebo feferonky Krok 15: Postup: Krok 16: Do mísy dáme mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím.
Zalijeme vodou, olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vypracujeme těsto a uděláme kouli. Dno mísy potřeme lehce olejem, těsto dáme do mísy, povrch těsta potřeme též olejem, přikryjeme folií nebo utěrkou a necháme na teplém místě (v troubě na 50°C) vykynout cca 25 minut. Krok 17: Po vykynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na dva stejné díly a z každého vyválíme podlouhlé pláty-cca 40x25 cm, které posypeme rozmarýnem a pak svineme do baget nebo do kruhu. Krok 18: Bagety dáme na pečící papír na plech a na povrchu je nastřihneme několikrát nůžkami, přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 20-30 minut nakynout. Krok 19: Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180°C Krok 20: Pečeme zhruba 20 - 30 minut. Doba pečení záleží na velikosti baget. Z těsta můžete také udělat 3 malé úzké jednohubkové bagetky.
Zveřejněno 16. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské tapas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVGr
Moje poznámka
Španělské tapas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVGr
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 12 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 49 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
tapas recepty,
tapas,
tapas recept,
co je tapas,
recepty na tapas,
recept tapas,
recept na tapas,
co je to tapas,
recepty tapas,
španělské jednohubky,
jídlo tapas,
španělské národní jídlo,
španělské jídlo,
španělské recepty,
tapas jídlo,
špaňelská jídla,
jednohubky tapas,
tapaz,
španělské jídla recepty,
tapaz recept
Suroviny:
olivy černé,
kapary,
ančovičky v oleji,
česnek,
šťáva citronová,
kůra citronová,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
pepř mletý,
ančovičky v oleji,
sýr tvrdý,
meloun galia,
šunka sušená,
maso mleté,
sůl,
pepř,
česnek,
pažitka,
kečup ostrý,
bazalka čerstvá,
rozmarýn,
tymián,
koření oregáno
Komentáře (21)
A setkává se to u Tebe vždycky s pochopením? Já si občas vyslechnu: pojď už prosím tě konečně jíst, už to aranžuješ a fotíš pů hodiny, zase to budeš mít studené, ty fotky ti zaberou víc času než samotná příprava jídla...
Ale co, kdo chce, pochopí, že?
A mimochodem, moc pěkný recept
Na na posezení s přáteli to je rychlé rozmanité občerstvení, které se připraví předem a pak je více času na přátele
dík za inšpiráciu