Rybíz jako brusinky s rumem
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso, nejčastěji zvěřinu, nebo do některých gulášů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 983 kJ / 2 864 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 11,00 g | 
| Tuky | 2,00 g | 
| Vláknina | 54,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 40 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 611,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rybíz odstopkujeme, opláchneme a necháme okapat. Vše kromě rumu vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
	Krok 2: Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu.
	Krok 3: Po odstavení přimícháme rum.
	Krok 4: Ihned plníme do vymytých sklenek, očistíme okraj sklenice, zakápneme povrch rybízu rumem, sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
	Krok 5: Takto necháme zcela vychladnout.
Zveřejněno 7. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
Moje poznámka
					
				
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 14 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 27 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 43 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							červený rybíz ala brusinky, 
						
						
							rybíz ala brusinky v troubě, 
						
						
							bílý rybíz recepty, 
						
						
							rybíz alá brusinky, 
						
						
							červený rybíz jako brusinky, 
						
						
							falešné brusinky z červeného rybízu, 
						
						
							falešné brusinky z rybízu recept, 
						
						
							falešné brusinky z rybízu, 
						
						
							bílý rybíz recept, 
						
						
							recepty z bílého rybízu, 
						
						
							brusinky z rybízu, 
						
						
							rybíz bílý recepty, 
						
						
							peceny rybiz ala brusinky, 
						
						
							rybíz bílý recept, 
						
						
							brusinky v rumu, 
						
						
							recept na bílý rybíz, 
						
						
							bílý rybíz ala brusinky, 
						
						
							co z bílého rybízu, 
						
						
							rybíz alla brusinky, 
						
						
							bílý rybíz
						
					
						Suroviny:
						
							rybíz červený, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							cukr vanilinový, 
						
						
							cukr skořice, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							rum, 
						
						
							rybíz
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (21)
1974andrea:
Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu
Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.
Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.
(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky
A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení