Česnečka
Pokud hledáte polévku, která vás postaví na nohy a posílí váš organismus, zkuste tento originální recept na česnečku. Nehledejte v ní však brambory, je totiž plná masa, zeleniny, koření a bylinek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 326 kJ / 78 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kosti a zeleninu do vývaru je dobré předem cca půl hodiny péct v troubě na vysoký výkon.
Krok 2: Dát do studené vody i s výpekem, přidat játra, ocet a přivést k varu. Sundat pěnu, která se utvoří a poté přidat víno, kořeni a sůl. Vařit čím déle, tím lépe.
Krok 3: Maso obrat a nakrájet do vývaru, morek vydlabat a přidat také.
Krok 4: Na talíř vložit utřený česnek (kolik kdo snese), zastřené vejce (nebo samotný syrový žloutek) a zalít horkým vývarem s kousky masa.
Krok 5: Přidat na kostičky nakrájený chléb a opečený na sádle. Posypat libečkem a cibulkou.
Zveřejněno 19. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7pL
Moje poznámka
Česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7pL
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 1 hodinou
Kokosové sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 14 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 2 hodinami
Jehněčí guláš
stanavokr před 4 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 6 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 11 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 12 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 12 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 12 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 13 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 14 hodinami
Tématické fráze:
cesnecka,
cesnecka recept,
cesnečka top recept,
recept cesnecka,
top recepty česnečka,
gebuzin,
gebuzina,
top česnečka,
cesnecka z kosti,
recepty cesnecka,
česnačka,
cesnecka top recepty z uzenych kosti,
cesnecka recept vyvar cesnek,
cesnecka bez vyvaru,
česne,
cesneska,
top česnečka recept,
top recept cesnecka,
recept česnečka,
česnečka recept
Suroviny:
kost hovězí morková,
žebro hovězí,
játra hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl,
bobkový list,
ocet jablečný,
víno červené,
česnek,
sůl,
vejce,
chléb,
sádlo,
libeček,
cibulka jarní
Komentáře (12)
aachje: to rozmázla
Navir: si v tom evidentně rochní
strejcek google nasel toto- ,,Gebuzina, taktiež známa ako bahno, humus alebo sračka.,, ja padam
jeden z mála receptov ktorý nie je sprznený pridávaním nepochopiteľných gebuzín.