Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

7. 10. 2016 23:53

cathleen: Skvělá vychytávka:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 10. 2016 15:32

Severinka: jestli můžu poradit - větší množství cibule "krájím" sekáčkem, který mám u ponorného mixéru. Než do něj cibule vhodím, stačí je přepůlit (ty velikánské čtvrtím) a pak to jde opravdu rychle. Během 2-4 minut mám hotovo ;-)
https://www.euronics.cz/image/productgallery/800x8...

Severinka Severinka

7. 10. 2016 15:21

Skvělý recept:yes::yes::yes: já ho dnes uvařila ze 2 kil plecka a přidala jsem i půl kila vepřových jater:-Q:-Q:-Q, ale než jsem nakrájela 2kg cibule šly na mě mrákoty:-O:-O:-O, ale výsledek za to stojí, guláš se s ní krásně zahustil, snad bude návštěva spokojená:-p:-p:-p

Petr Blažíček

29. 9. 2016 23:41

Konečně recept, kde na konci není "zaprášíme moukou" nebo "zahustíme jíškou".
Ten protlak bych určitě vyřadil - místo něj stejnou nálož zelené papriky (nejlépe pálivé - to ony bývají) a rajčat jako cibule - slupky od rajčat se nerozvaří - komu to vadí, nejdřív spařit a pak oloupat - ale je to zbytečná zhýčkanost.
To už sice není klasický kesselgulasch - ale je to naprosto vynikající - samozřejmě až druhý den - a třetí den úplně nejlepší!:yes:

scofiq

17. 9. 2016 12:17

...tak ho mám na plotně - vlastně měla :-D - protože je snědeno, fakt výborný :yes: pochutnali jsme si :-Q - díky za recept

sinkognitos sinkognitos

1. 9. 2016 12:02

Skvělý recept. Konečně pořádný guláš :-8

mag-da-lena

29. 8. 2016 20:21

Dnes jsem našla nachlup stejný recept v nejčerstvějším čísle magazínu Albertu. I se stejnými připomínkami a poznámkami např. k času. Právě ho dělám, snad se povede.

Hrabje.bas

21. 8. 2016 08:29

A je to tu zas. KLASICKÝ HOSPODSKÝ GULÁŠ... V tomto případě ŠLENDRIÁN spočívá v tom, že orestované maso NESOLÍME, přidáme rajský protlak, ten ještě musíme ORESTOVAT. Až potom osolíme, podlijeme a přidáme česnek. ;-)

AnnaB. AnnaB.

21. 8. 2016 03:58

Tento guláš je výborný jen bych měla jednu připomínku. Majoránka se nesmí vařit, aby nehořkla, dává se až když se guláš odstaví :-K

Tyrel

17. 8. 2016 20:11

Geniální, vařil jsem poprvé v životě složitější jídlo než vajíčka a rozhodl jsem se, že nebudu nic jiného jíst, bohužel vyšel jinak, než na obrázku a jsou tam jiné kombinace jiných koření ale je to vážně žrádlo! :) :-K

Lukyno

17. 8. 2016 11:24

Nejsem kuchař ale dal jsem papriku na cibuli jak je psáno v receptu chut´ super tak bych chtěl vědět jaký je tam rozdíl když dám až na maso děkuji .ale super gulaš:-K

Fido

29. 7. 2016 08:15

gurmet:
to souhlasí - poměr masa a cibule je v objemových jednotkách, nikoliv váhových...;-)..:-D

Navir Navir

21. 7. 2016 19:33

Dnes opět uvařeno, kdyby to šlo, přidám dalších 100 bodů <3

Coleta

20. 7. 2016 21:04

Výborný guláš.

casino casino

1. 7. 2016 20:43

Dianka:
No, já dávám (když je v domě) 1 malý rajský protlak na 1kg masa... Momentálně doma není, ale myslím, že 1 malý rajský protlak hmotní kolem 60g:-)

1 6 7 8 9 10 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz