Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salsa verde z oblasti Piemonte

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie487 kJ /
116 kcal
Bílkoviny9,10 g
Tuky7,59 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílý chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostky a zvlhčíme octem - rozumně. Krok 2: Petrželku, kapary, česnek a ančovičky nadrobno nasekáme a v hmoždíři nebo pro urychlení mixérem rozmělníme dohromady s olejem, navlhčeným chlebem a vařeným vaječným žloutkem. Přimlouvám se za ten hmoždíř. Krok 3: Salsu verde můžeme připravit den předem a uchovat v chladničce, kde se dobře rozleží, ale podává se v POKOJOVÉ teplotě. Já už jsem nesolila, protože kapary i ančovičky jsou dost slané, ale vy si klidně přisolte mořskou solí dle chuti. Žádná z chutí nesmí příliš vyčnívat, výsledek musí být vyvážený. Krok 4: Salsa verde má mnoho variací. K tmavému masu se hodí ten červený vinný ocet, k rybám zase citronová šťáva.
Vaječný bílek můžete nasekat a vmíchat na závěr, tvoří zajímavou mozaiku. Nebo můžete salsu verde naservírovat ve vydlabaných bílcích.

Zveřejněno 23. 9. 2014

Poznámka autorky zizala

Salsa verde je italská "zelená omáčka", vyrobená z bylinek a dalších dobrot, která výborně doplní jakékoliv (nejlépe vařené) maso. Její kolébkou je právě Piemonte, odtud se rozšířila a cestou nabrala několik možností variací, ostatně jako každý dobrý recept ;-)

Zdroj: kamarádka :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salsa verde z oblasti Piemonte

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o95Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salsa verde z oblasti Piemonte

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o95Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Děkuju za milé komentáře, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K

zizala: Jaruško, ukládám, moc se mi to líbí, kapary,ančovičky - to mám ráda:-p;-)

Vďaka za recept i osvetu - o zelených omáčkach z Piemontu toho veľa neviem (napriek tomu, že tam mám kontakt). Recept vyzerá skvele!:yes:

maiva: ;-):-)) Je zdravá, ta lidová podle našich babiček a prababiček. Pohanka, jáhly, brambory :-p

Zrovna dnes jsem četla, že česká kuchyně není zdravá:-Sa takové "zdravušky" z importu se zde prezentují, skvělé :yes:+:-p:-p

Díky za recept:-K

Tématické fráze:
salat dolce verde, salát- dolce verde-, dolce verde- salát, salza verde, brambory salsa verde, recept italská salza verde, omáčka salsa verde, salza verde recept, recept salsa roja s křepelčími vejci, petržel ančovičky chleba, piemonte maso, italská salsa verde, dolce verde salat recept, recept na salát dolce verde, salát dolce verde recepty, priprava salatu dolce verde, salát salsa verde, recept salza verde, salsa recept, sasla verde

Suroviny:
petržel, chléb, vejce, česnek, kapary, ančovičky v oleji, ocet vinný červený, olej olivový

Přidat fotografie receptu