Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 957 kJ / 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,21 g |
Tuky | 23,14 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 26,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinambury zapečené s květákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Xr
Moje poznámka
Topinambury zapečené s květákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Xr
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci
Praevka před 39 minutami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 2 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 10 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 10 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 10 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 11 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 11 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 11 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 11 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 11 hodinami
Tématické fráze:
topinambury recepty,
topinambur recepty,
recepty z topinambury,
topinambury recept,
recepty z topinambur,
příprava topinambur,
topinambury,
topinambury příprava,
topinambur recept,
těstoviny z topinamburu,
topinabury,
jak uvařit topinambury,
co je topinambur,
recept na topinambury,
recepty na topinambury,
pomazánka z topinambur,
recept z topinambur,
zapékané topinambury,
topinambury-recepty,
topinambur
Suroviny:
květák,
topinambur,
vejce,
bílek,
mléko,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
strouhanka
Komentáře (11)
...nevím zda okopanina? píšou že slunečnice, leč okopávat lze kdeco a kdekoho
U nás to máme jako okrasnou rostlinu už desítky let a jen jednou jsem ty hlízy zkusil uvařit...
Ja ich nepestujem, nosí mi ich kamarát, chrúmeme surové.
Za mlada je pěstoval můj táta a já je jedl syrové(oloupané) - připomínají trochu kedlubny. Já je taky, asi před dvaceti lety, pěstoval ale už mi tak nechunaly. Recept jsem tenkrát našel jen "vařené ve smetaně" - ani jsem ho nezkusil. Tenhle bych určitě vyzkoušel.