Kynutá pizza
Kdo by neznal italskou klasiku v podobě kulaté křupavé, ale vláčné placky s bohatým zdobení z toho, co máte rádi? Pizza u nás našla své jisté místo na stolech, ať už jako rychlá večeře nebo třeba občerstvení na oslavy.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 547 kJ / 2 521 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,30 g |
Tuky | 43,77 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 445,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy vody, lžíce mouky, celého droždí a trošky krystalového cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout asi 20 minut.
Krok 2: Do větší mísy nachystáme hladkou mouku se solí a následně přidáme vykynutý kvásek.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Moje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Nejnovější recepty
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 17 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 21 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno 31. 7. 2025 05:01:02
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Barbaru před 4 minutami
Houskové knedlíky
bedrich.ordan97 před 25 minutami
Pesto z medvědího česneku
jifin před 11 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 11 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 11 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 12 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 13 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 13 hodinami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 14 hodinami
Tématické fráze:
kynutá pizza,
pica recept,
picca,
picca od ládi hrušky,
pizza kynutá,
domácí kynutá pizza,
kynuté těsto na pizzu,
picca recept,
recepty pica,
recept na kynutou pizzu,
recep na pizzu,
recepty ládi hrušky picca,
pica recepty,
pizza bez kynutí,
kynuta pizza recept,
pizza z kynutého těsta,
italska pica,
kynutá pica,
pizza recepty kynuta,
kynutá piza
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
sůl,
cukr krystal,
droždí,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koření pizza,
sýr,
šunka,
Komentáře (32)
Pokud date syr na napln, vytvori vam "poklicku" a testo bude pod naplni uvarene.Pecte kratsi dobu v maximalne vyhrate troube.Idealne pouzijte mozzarellu, pokud ji nemate, tak jiny vysokotucny syr.