Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černý kuba podle Ivany Gottové

Žádné jiné jídlo nedokáže zasytit na Štědrý den tak dobře, jako černý kuba. Připravte si spolu s námi tuhle tradiční staročeskou dobrotu, tak prostý a chutný pokrm.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 048 kJ /
1 685 kcal
Bílkoviny34,24 g
Tuky26,25 g
Vláknina35,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy312,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy pečlivě propereme, dokud není voda čirá. Pak je uvaříme v osolené vodě a scedíme. Krok 2: V kastrole na tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, chuť bude úplně jiná, když přidáme škvarky. Přidáme houby, orestujeme je, pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme, dokud nejsou měkké. Krok 3: Houby promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, utřeným česnekem a petrželí. Směs promícháme a rozdělíme do zapékacích misek. Krok 4: Zapékáme při 180°C tak, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.

Zveřejněno 11. 1. 2015

Poznámka autorky Irule

Zdroj: Týdeník Televize

Hub jsem dala víc - podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černý kuba podle Ivany Gottové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noN5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černý kuba podle Ivany Gottové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka:je pravda, že mně se to zdálo taky málo, takže množství jsem si dala podle sebe.
Jinak jsem ten recept vyfotila, aby jste mi věřili, že jsem si to nevymyslela - ani ty houby mražené a čerstvé ;-)
Mně to i tak opravdu chutnalo a až budu mít houby sušené, vyzkouším to i s nimi, ať vím, jaký je v tom rozdíl ;-):-p

Irulko, nie je tých húb málo? ;-) 50 g čerstvých a mrazených...na 400 g krúp...

zizala: naprostý souhlas, já mám i mražené,ale do Kuby dávám zásadně sušené jejich specifické aroma ničím nenahradíš:yes:

aazaba: bylo :-p, příště jedna misečka pro mě a druhá pro tebe ;-):-))

Říkala jsem si, že misečky jsou mi nějaké povědomé, a ejhle Irule zase vkládala. Posílám bodík, protože to bylo určitě moc dobré, když nezůstal ani vzoreček:yes::yes::yes:

zizala:já ho dělala z mražených (jiné nemám) a moc mi to chutnalo. Dělala jsem ho poprvé.

Krásná fotka:yes: U nás kuba jedině ze sušených, z čerstvých jsem ho dělala jednou a nebylo to úplně ono :-)

Tiež mi je to divné...Pochopila by som sušené a čerstvé ( mrazené ), ale čerstvé a mrazené...zvláštne.:-8

spagetka:to nevím, je to tak napsané v receptu. Já čerstvé neměla, použila jsem jen mražené :-), ale opravdu mi to moc chutnalo :-p

Trošku nechápu kombinaci čerstvých a mražených hub. Jaký je důvod?

Tématické fráze:
kuba z mrazenych hub, vanocni kuba z mrazenych hub, černý kuba, černý kuba recept, recepty na houboveho kubu s cockou a kroupami, vánoční černý kuba, recept - černý kuba, recept na kubu, co k černému kubovi jako příloha, recepty z hub černý kuba, kuba bez hub, cerny kuba bez zapekani kuba, vánoční kuba z mražených hub recept, vanoční kuba skroupami a čočkou, recept houbový kuba s čočkou, černý kuba a mražené houby, černý kuba, čočka po plzeňsku, semínky gotta, kuba a mražené houby

Suroviny:
houby, kroupy, tuk, cibule, kmín celý, majoránka, česnek, sůl, pepř, petržel

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu