Černý kuba podle Ivany Gottové
Žádné jiné jídlo nedokáže zasytit na Štědrý den tak dobře, jako černý kuba. Připravte si spolu s námi tuhle tradiční staročeskou dobrotu, tak prostý a chutný pokrm.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 048 kJ / 1 685 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,24 g |
Tuky | 26,25 g |
Vláknina | 35,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 312,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy pečlivě propereme, dokud není voda čirá. Pak je uvaříme v osolené vodě a scedíme.
Krok 2: V kastrole na tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, chuť bude úplně jiná, když přidáme škvarky. Přidáme houby, orestujeme je, pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme, dokud nejsou měkké.
Krok 3: Houby promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, utřeným česnekem a petrželí. Směs promícháme a rozdělíme do zapékacích misek.
Krok 4: Zapékáme při 180°C tak, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.
Zveřejněno 11. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černý kuba podle Ivany Gottové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noN5
Moje poznámka
Černý kuba podle Ivany Gottové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noN5
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 5 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 18 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 45 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 10 hodinami
Tématické fráze:
kuba z mrazenych hub,
vanocni kuba z mrazenych hub,
černý kuba,
černý kuba recept,
recepty na houboveho kubu s cockou a kroupami,
vánoční černý kuba,
recept - černý kuba,
recept na kubu,
co k černému kubovi jako příloha,
recepty z hub černý kuba,
kuba bez hub,
cerny kuba bez zapekani kuba,
vánoční kuba z mražených hub recept,
vanoční kuba skroupami a čočkou,
recept houbový kuba s čočkou,
černý kuba a mražené houby,
černý kuba,
čočka po plzeňsku,
semínky gotta,
kuba a mražené houby
Suroviny:
houby,
kroupy,
tuk,
cibule,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
petržel
Komentáře (12)
Jinak jsem ten recept vyfotila, aby jste mi věřili, že jsem si to nevymyslela - ani ty houby mražené a čerstvé
Mně to i tak opravdu chutnalo a až budu mít houby sušené, vyzkouším to i s nimi, ať vím, jaký je v tom rozdíl