Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše - dokonalá

Originální recept na bramborovou kaši zaujme množstvím másla. Běžně ji asi připravovat nebudete, nicméně jako sváteční příloha se tato kaše jistě osvědčí. Když vyberete dobré brambory a dáte si práci s vymícháním, budete z výsledku nadšení.

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 050 kJ /
2 641 kcal
Bílkoviny21,75 g
Tuky206,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy164,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a v přesolené vodě (prý přijmou méně vody). Krok 2: Ještě horké brambory oloupeme, rozšťoucháme a vymícháme pyré. Následně do pyré postupně vmícháváme na kostičky pokrájené studené máslo. K vymíchání je nejlepší dřevěná vařečka. Krok 3: Pokud je potřeba, kaši naředíme horkou smetanou (nebo mlékem), dosolíme a můžeme ochutit podle fantazie.

Zveřejněno 19. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborová kaše - dokonalá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vjn

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborová kaše - dokonalá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vjn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnaaaaaaaaaaaaaam ♥️

dobře se mi to vařilo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

dobré

Cituji kolegyni Marynka: z jiného rcp:
"Nedávno jsem od předního českého šéfkuchaře slyšela, jaký je rozdíl mezi kaší a br. pyré - pyré jsou uvařené a pouze prolisované brambory s máslem, kaše je s mlékem nebo smetanou a máslem. Nevěděla jsem ten rozdíl."
No, teď nevím, zda změnit název, či postup? :-)

casino: :-)Já bych to tak nechala. Rozňahňané je to tak i tak. Chi, chi..

Klasická a chutná bramborová kaše jak má být. Máslo se opravdu vpije do brambor a jsou lahodnější, ale ne pro každého tato "máslová" chuť je vhodná.
Jsem člověk často experimentující s jídlem (v opravdu neobvyklých chutích), takže bych se určitě nebála ani tady zapojit zeleninu přímo ke kaši, jak radí tady přímo s tím, jak zeleninu správně připravit srecepty.cz/clanky/bramborova-kase-neobycejne-lahodne-recepty , jídlo je opravdu chutnější, originálnější a hned máte pocit, že nejíte pořád dokola to stejné, i když je to klasika k řízku. Doporučuji určitě vyzkoušet kombinaci receptů, nelitovala jsem :-p

8-( kaše z vařených brambor + kostka másla - to je dobrý fóóór. :-(( :-D:-D:-D

Peppa: to věřím, ze syrových by se dělala dost špatně:-D:-D;-)

Jeeeje.. bramborovou kasi z varenych brambor delam uz roky!:-):yes:

Urobila som k rybe a bolo to naozaj trochu ine ako z varenych osupanych zemiakov,bola zaujimava,budem to obmienat s obycajnou :-) Dakujem za tip a pridavam 10.bod :-K:yes:

Navir:
Proč mi zde nelze říci, že vždy je mi potešením potkat se s někým se smyslem pro humor;-) Ale i tak jste mě pobavila:-D

Jája::yes:

já jsem o margarínech nic neřikala, nemám je ráda a v životě jsem si je nekoupila. Máslo používám taky, at už na vaření nebo občas na chleba, ale kostka másla na kilo brambor je docela děsný....To, že to je dobrý nepochybuju, ale co je moc to je moc;-)

hosta: Tady byste utopila spíš rolníka - bramboráře! :-D :-D Znám to pořekadlo (dneska by se řeklo bonmot!), moje maminka ho taky používala v případě, když se dělalo těsto z mouky a přililo se moc tekutiny!

Nedovedu si představit, že bych dělala kaši z brambor uvařených ve šlupce. Zvyk je opravdu železná košile! Ale moc by mě to zajímalo.

No - hodně másla dávám taky, moc nám to chutná:yes:. U brkaše záleží moc na použitých bramborách. Vaření ve slupce neznám, zkusím. Je pravda, že když vařím takto přílohové brambory, přesoluji vodu vždy, připadají mi pak oloupané chutnější. Na loupání těch nepolapitelných horkých brambor mám takové tříprsté spešl napichovátko s plochými hroty, které bramboru nerozpůlí. Brambory se studeným máslem nejdříve projedu šťouchadlem , rozmydlí se hrudky, teprve pak ponorným šlehačem a přilévám horkou smetanu - přiměřeně. Moje maminka vždycky říkala "pozor, ať neutopíš mlynáře".

Tématické fráze:
bramborová kaše, bramborová kaše recept, nejlepší bramborova kase, bramborove pyre, bramborová kaše robuchon, bramborová kaše bez másla, luxusní bramborová kaše, bramborová kaše z nových brambor, přesolená bramborová kaše, recept na bramborovou kaši, bramborová kaše podle robuchona, recept bramborova kase, bramborová kaše s, robuchon bramborová kaše, bramborová kaše jinak, bramborové pyré recept, bramborova kase z brambor ve slupce, bramborová kaše s mlékem recept, recepty bramborova kase, bramborová kaše z brambor vařených ve slupce

Suroviny:
brambory, máslo, sůl, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu