Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky

Čeká vás sváteční oběd s rodinou a dochází vám nápady na vaření? S tímto tradičním pokrmem snad nikdy nešlápnete vedle. Chutné domácí bramborové knedlíky s výborným zelím a k tomu dokřupava opečená kachna.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 250 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 220 min

250 min (30 min příprava + 220 min tepelná úprava)

21. 2. 2015 15:11

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 016 kJ / 4 784 kcal
Bílkoviny235,52 g
Tuky192,09 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 1,61 g
Sůl3,82 g
Sacharidy512,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

25. 1. 2021 21:58

Barsev: Každá trouba peče jinak, ale kachna po třech hodinách syrová být nemohla, syrové maso je růžové a to asi nebylo.. Pokud vám špatně peče trouba, tak mohla být ještě tvrdá, hlavně pokud to byla kachna - stařena. Kuchař se musí řídit v případě pečení podle své trouby a teplotu případně přizpůsobit, o něco zvýšit nebo snížit. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 1. 2021 11:42

Barsev: Nevím, ale mně se to nikdy nestalo. Domácí kachnu peču 4 - 5hodin na 120 a koupenou 3 až 3,5 hodiny. Záleží od velikosti ! Obyčejně na kilo kachny asi hodinu.

Dajda Dajda

25. 1. 2021 07:22

Simona Skolakova: Taky mám zkušenost, že při pomalém pečení stačí 3 hodiny, těch jinde většinou doporučených 5 nebo 6 jsem nikdy nevyužila. Nepodlévám ani trošku. Říkávalo se, že když Vám kachna dlouho zůstává tvrdá, je to kačer. :-O Tvrdá, ale syrová po 3 hodinách pečení, to snad musela být ve studené troubě.

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 1. 2021 00:29

Barsev: to se mi nechce věřit po 3 hodinách se mi kachnička pomalu rozpadá,to jste asi měl/a,nějakou stoletou kachnu,jinak to není možné;-)jde taky o to na kolik stupňů jste pekl/a,protože toto se mi nikdy nestalo,ani když jsem kachnu pekla prvně:-K

Barsev

25. 1. 2021 00:20

Bohužel po 3 hodinách pečení, kachna napůl syrová :no::no::no:

Drobek Drobek

22. 2. 2015 17:35

radiator: Určitě zkus, kachna má kůži jak má mít i bez obracení a to sádlo potom není na vyhození ale sleju ho dál normálně používám.:-p

radiator radiator

21. 2. 2015 19:27

Drobek:Díky za odkaz na tu konfitovanou kachnu, takto jsem jí ještě nikdy nedělala, ale po přečtení i dalších příspěvků na tom labužníkovi se do ní určitě někdy pustím;-):-p:-K

Drobek Drobek

21. 2. 2015 17:06

Dovolím si přidat na odkaz receptu mého dobrého kamaráda, na konfitovanou kachnu. :-p
Ten recept se mi osvědčil a už nikdy jinak. Vyzkoušejte taky, moc doporučuju.http://www.labuznik.cz/recept/kachna-pecena-v-sadl...
Zelí ke kachně doporučuju červené, odkaz na jedno vynikající je taky v tom odkazu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená kachna se zelim pečená kachna v remosce pečená kachna recept na konfitovanou kachnu kachna se zelím recept pecena kachna pecena kachna recept normálně pečená kachna pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem kachna v remosce knedlíky ke kachně pečená kachna se zelím a knedlíkem pecena kachna s bramborovym knedlikem pečené kuře s bramborovym knedlikem pečená kachna se zelím a knedlíky kachna pečená v remosce pecena kacha se zelim pečení kachny v remosce pečená kachna jinak fotka pecene kaceny a knedliku

Suroviny: kachna, sůl, kmín celý, voda, zelí kysané, voda, cukr, sůl, kmín celý, jíška, jablko, brambory, krupice dětská, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmN6