Koblihy z Moravy
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je můžete kdykoliv v průběhu celého roku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 847 kJ / 2 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,02 g |
Tuky | 69,79 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 772 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Moje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 15 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 15 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 39 minutami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 1 hodinou
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 1 hodinou
Rajská omáčka
Nikki1 před 1 hodinou
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 2 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 3 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 3 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
recept na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy z hladké mouky,
celozrnné koblihy,
koblihy,
koblihy s rumem,
moravské koblihy,
jak se dělají koblihy,
jaká mouka na koblihy,
jaká mouka do koblihy,
mouka na koblihy,
recepty koblihy,
jakou mouku na koblihy,
rum do koblih,
koblihy jany,
koblihy hladká mouka,
recept koblihy,
koblihy masopustni z celozrnné mouky,
recept na koblihy s rumem
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
rum,
jahodová marmeláda,
sádlo,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Jana Hamzova:
kapek a výsledek je též dobrý.Těsto kyne normálně i bez alkoholu...
Po koblížcích se jen zaprášilo
No, traduje se, že rum se používá (vedle ochucení) proto, že ALKOHOL v něm obsažený zlepšuje "vyběhnutí" korpusu při smažení, ale především snižuje nacucání koblih tukem.
Nevím, zda to tak opravdu funguje, nikdy jsem nedělal pro porovnání paralelně koblihy bez rumu a s rumem... Ale pokud to funguje jak se říká, pak nahrazovat rum rumovou trestí je lidová tvořivost