Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 251 kJ / 1 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,56 g |
Tuky | 82,61 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 953 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 97,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme vývar, do něj vložíme oloupané šalotky a zvolna přivedeme k varu, šalotky povaříme asi 5 minut, než začnou měknout a pouštějí už chuť.
Krok 2: Vývar se šalotkami zalijeme mlékem, vysypeme do něj mouku a za stálého míchání přivedeme k varu (jako krupicovou kaši). Až se vytvoří vařením polohustý krém, dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou.
Krok 3: Před odstavením vmícháme jemně posekaný kopr a minutu povaříme.
Krok 4: Omáčku vylepšíme vmícháním žloutku a jiskřičky másla.
Krok 5: Podáváme s vařeným hovězím masem, vejcem vařeným natvrdo, nebo sázeným a s bramborami nebo s knedlíkem. Dáváme-li do omáčky suché bílé víno místo citrónu, příp. octa, musíme ho nechat chvilku povařit.
Krok 6: Sázená vejce: Do mikrovlnky použijeme formičku na srdíčka nebo lívanečky, vyložíme každou salátovým listem a na něj položíme salám a snažíme se prsty zformovat tvar. Do tak vzniklé nádobky vyklepneme opatrně vejce (připravujeme-li v mikrovlnce, pak napíchneme několikrát žloutek, aby nevybuchoval a neprskal), na lívanečník na sporák nemusíme.
Krok 7: Na lívanečníku (pánvi) pečeme tak dlouho, až bude vejce správně upečené a v mikrovlnce 3 – 4 minuty, také do ztvrdnutí žloutků a bílků.
Krok 8: Na talíř dáme nejdříve naběračkou omáčku, k ní přílohu (brambory či knedlík) a na omáčku pak položíme naše sázená vejce, po dvou na porci. Můžeme nést na stůl ještě horké.
Zveřejněno 9. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá bílá koprovka se sázeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6gB
Moje poznámka
Rychlá bílá koprovka se sázeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6gB
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 14 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 25 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vejce benedikt,
koprova omačka se sazenyma vejci,
koprovka s hovězím masem,
koprová omáčka se sázeným vejcem,
krupicová vložka ke koprovce,
omacka bila k nokum,
knorr koprovka,
bílá s vejcem,
bila omáčka s vejci,
se sázeným vejcem,
formičky pro sázená vejce,
sázená vejce v omacce,
koprová omáčka a sazena vejce,
sázená vejce do octa,
bílá omáčka s noky a vařeným vejcem,
mascarpone krem ztvrdnuti,
sázené vejce s koprová omáčka recept,
sázené vejce v mikrovlnce jak dlouho,
recept na koprovku s knedlíkem a hovězím masem,
koprová omáčka se sazenym vejcem
Suroviny:
mléko,
smetana 33%,
bujón hovězí,
cibule šalotka,
cukr,
mouka hrubá,
šťáva citronová,
kopr,
žloutek,
máslo,
sůl,
vejce,
pršut,
zelí pekingské,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.