Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a můžete si jeho chuť vychutnat kdykoli, když zatoužíte po něčem zdravém a chutném.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 004 kJ / 479 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,00 g | 
| Tuky | 4,00 g | 
| Vláknina | 27,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 70 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 81,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Lilky podélně přepůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky, pokapeme olejem a vyskládáme řeznou plochou nahoru na plech.
Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme vcelku a celé palice česneku překrojíme také napůl a zakápneme olejem. Krok 2: Vše vyskládejte na plech nebo do pekáče a pečte v troubě na 250 °C stejně jako lilky. Papriky musí vytvořit hnědé až černé puchýře, pak je vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Pak je oloupejte a zbavte jadřince. Lilky, rajčata ani feferonky neloupejte. Krok 3: Všechnu zeleninu umelte ve strojku na maso nebo vložte do mixéru a nahrubo rozsekejte. Do směsi vymačkejte pečený česnek, přidejte ještě dostatečné množství rozdrceného čerstvého, osolte, trochu oslaďte a ocet přidávejte postupně. Nechte vždy chvilku odpočinout a zase dochuťte. Nakonec vmíchejte posekané bylinky a trochu oleje. Krok 4: Směs můžete napěchovat do sklenek, zakápněte vršek olejem, uzavřete a sterilujte při 80 °C cca 20 minut.
Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme vcelku a celé palice česneku překrojíme také napůl a zakápneme olejem. Krok 2: Vše vyskládejte na plech nebo do pekáče a pečte v troubě na 250 °C stejně jako lilky. Papriky musí vytvořit hnědé až černé puchýře, pak je vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Pak je oloupejte a zbavte jadřince. Lilky, rajčata ani feferonky neloupejte. Krok 3: Všechnu zeleninu umelte ve strojku na maso nebo vložte do mixéru a nahrubo rozsekejte. Do směsi vymačkejte pečený česnek, přidejte ještě dostatečné množství rozdrceného čerstvého, osolte, trochu oslaďte a ocet přidávejte postupně. Nechte vždy chvilku odpočinout a zase dochuťte. Nakonec vmíchejte posekané bylinky a trochu oleje. Krok 4: Směs můžete napěchovat do sklenek, zakápněte vršek olejem, uzavřete a sterilujte při 80 °C cca 20 minut.
Zveřejněno 28. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DkP
Moje poznámka
					
				
Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DkP
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rajčatovo papriková  směs pod maso, 
						
						
							papriková směs pod maso, 
						
						
							lilek s rajčaty a paprikou, 
						
						
							česnekovo papriková směs na topinky, 
						
						
							tousty na zimu, 
						
						
							pečena topinkova smes, 
						
						
							smes z lilku na topinky, 
						
						
							rajcatovo paprikova smes, 
						
						
							recept na zavarena rajčata s lilkem a cuketou, 
						
						
							pečená rajčatová směs, 
						
						
							lilek zavařený na zimu, 
						
						
							pečený lilek s paprikou a česnekem-tousty na zimu, 
						
						
							lilkova smes, 
						
						
							pecena smes na topinky, 
						
						
							lilek s paprikami a rajčaty, 
						
						
							rajčatova smes s rajčaty a paprikou, 
						
						
							zavařený lilek a paprikou, 
						
						
							směs rajčata,lilek a papriky na zimu, 
						
						
							rajčatová směs na na zimu, 
						
						
							pečené papriky s rajčaty a lilkem
						
					
						Suroviny:
						
							lilek, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							paprika čerstvá bílá, 
						
						
							rajče, 
						
						
							feferonka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							saturejka, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							ocet vinný, 
						
						
							olej rostlinný, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)