Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Sladkokyselé kuře patří mezi jeden z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Nenáročná příprava, zajímavá kombinace chutí jsou hlavními přednostmi tohoto receptu. Rýže, připravovaná na jakýkoliv způsob, bude ideální přílohou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 784 kJ /
3 772 kcal
Bílkoviny306,39 g
Tuky91,60 g
Vláknina2,23 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 2,34 g
Sůl7,30 g
Sacharidy430,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Dochutíme solí a pepřem. Krok 2: Kuře obalíme v kukuřičném škrobu a poté ve vejci. Osmažíme rychle na oleji do zlatohněda (kuře nebude uvařené). Naskládáme v jedné vrstvě do pekáčku. Krok 3: Cukr, kečup, ocet, sójovou omáčku a granulovaný česnek smícháme dohromady. Vzniklou omáčkou zalijeme kuře. Krok 4: Pekáček vložíme do trouby a pečeme po dobu jedné hodiny při 160 °C. Každých 15 minut kuře promícháme. Krok 5: Pokud budeme chtít udělat omáčku navíc, smícháme další dávku surovin a přivedeme ji k varu na sporáku, pak ji vaříme na nižším stupni asi 6-8 minut dokud nezhoustne.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 6. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRk4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LRk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Kaill: Právě mne překvapuje, že maso je křehké a šťavnaté, vůbec není suché (ačkoliv dělám jen z prsou). Možná je to tou omáčkou. Vyzkoušejte a uvidíte. Myslím, že budete stejně překvapen jako já. ;-)

přijde mi, pokud se to předsmaží a pak ještě hodinu peče, že to bude suché, v asijských receptech maso osmaží, dají stranou a pak jen v pánvi promíchají s omáčkou, pár minut a hotovo-

Tento recept připravuji už poněkolikáté a je to velká dobrota. Navíc to netrvá ani tak dlouho a doma chutná všem. Chtěla jsem ho dnes přidat na toprecepty.cz - ale teď koukám, že tu přesně takový je ... tak jen doplním, jaké suroviny přidávám já (jsou tam malinké změny):
600 - 800g kuřecích prsou,
bramborový škrob (Solamyl),
2 vejce,
rostlinný olej.
Omáčka:
130 g tekutého medu,
5 lžic kečupu,
75 ml rýžového nebo jablečného octa,
2 lžíce sójové omáčky,
2-3 stroužky česneku,
sůl,
chilli (pokud děláte pro děti, vynechejte).
Určitě vyzkoušejte, je to veliká dobrota. Přidávám i foto ... :yes:

Vážně dobrota! Jen dávám méně octa (jablečný), trochu cukru nahradím medem a používám tu nejvkalitnější sojovku, co jsem našla :D a je to lahoda! jako v číně, jen domácí, navíc to není ani zase tak moc pracné...díky za recept :) :-K

Nedávala jsem kečup, ale i tak to bylo moc dobré, úplně nová chuť, určitě zase někdy udělám.

Delala jsem a priste mene octa.Moc to cpi octem.Jinak celkem dobre.:-S

Mě by chutnalo:-p:-K:yes:

To vypadá moc dobře :-p:yes:

to se mi moc líbí:yes:

Tématické fráze:
sladkokyselé kuře, sladko kyselé kuře, kuře na sladko, recept na sladkokyselé kuře, sladkokyselé kuře recept, sladkokysele kureci, kuře ve sladkokyselé, sladkokysele, recept sladkokyselé kuře, kuře sladko kyselá, top recepty sladkokysele kure, sladko kysele kuře dobré, kure v sladkokysele, kure ve sladko kysele, kure se slaxkokyselou, kure na sladko kyselo, kuře sladko na kyselo, sladkokyselé kuře top recepty, jak udělat sladkokyselou omáčku, sladko kyselé kuřecí

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, škrob kukuřičný, vejce, olej, cukr, kečup sladký, ocet, omáčka sojová, česnek granulovaný

Přidat fotografie receptu