Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 663 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,13 g |
Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.
Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2009 12:09
Merylas, jasně, myslela jsem to tak, poslední bylo na Vánoce a až teď ty "Doporučené recepty"
22. 4. 2009 09:27
Jani, to Sváteční cukrování bylo poslední číslo v loňském roce, jsem tady měla na mysli poslední vydané a to byly teda pak ty Doporučené recepty. Většínou jak se zeptám na speciál Lidových receptů, tak nevědí, musím se ptát na ten název čísla, pokud ho znám
22. 4. 2009 09:22
No, vidím! Ještě jsem chtěla připsat ten telefon Jo a poslední se jmenovalo "Sváteční cukrování" Je to ten prostřední časopis na obrázku, co jsem přidala
22. 4. 2009 09:21
Jani i Merylas, jste moc hodné, zkusím sehnatDěkuju !
22. 4. 2009 09:18
Jani, tak jsme psaly ve stejnou dobu
22. 4. 2009 09:17
Maris, tady tyhle "Doporučené recepty" vyšly v březnu a je to první číslo, takže předpokládám, že další by mělo vyjít v červnu. Taky jsem se tady dočetla, že se vydávají v Ostravě Hrabové, takže fakt nevím, jestli jsou všude, ale recepty v něm jsou z celé republiky a je tady email, jestli ti to něco pomůže- recepty-sova@volny.cz Tak zkus ten email, třeba by ti je i rádi posílali.
22. 4. 2009 09:14
Maris, vidím tvůj dotaz na Janu, snad nebude vadit, když odpovím na něco i já Teda, co vím. Na netu jsem našla jen tohle http://www.casopisovy-portal.cz/casopis/zajmove/li... Ať vidíš jak to vypadá. Časopis vydává ostravské vydavatelství Sova, jsou to speciální čísla receptů od čtenářů, co pošlou do redakce. Každý měsíc ještě vycházejí křížovky a tam jsou taky recepty, ale neluštím, tak nekupuju. Poslední číslo vyšlo asi před 3 týdny, ale u nás na stánku je někdy dost dlouho. Nevím, kde jsem to poslední číslo založila tak nevím název A jinak je číslo na objednávky 596 737 053 a e-mail recepty-sova@volny.cz Vím, že se daly třeba objednat i starší čísla. Musím ještě říct, že tam bývá dost hodně známých receptů, většina. Ale kupuju to skrz těch méně známých
22. 4. 2009 08:37
Jani, časopisy vůbec neznám, ale Merylas píše, že vychází jen 4x do roka, tak to bude asi tím, že jsou hned pryč. Můžeš mi, prosím, napsat, kdy vyšel poslední nebo kdy má vyjít další, abych se mohla poptat ? Díky
22. 4. 2009 08:30
Drobenko a pokud to půjde, vyfoť a přidej foto!
22. 4. 2009 06:54
Jani, dík za receptík. V neděli mají dojít na oběd děcká (syn a dcera s rodinou), tak jsem přemýšlela co dobrého uvařit. I když mám hodně receptů, ale kolikrát nevím co vařit, pro jaký recept se rozhodnout. Teď již vím co v neděli vařit, aby to všem chutnalo. Hrbaté maso bude mít určitě uspěch.
21. 4. 2009 22:53
Vypadá to dobře. A mám taky sbírku zmíněných časopisů, jsou 4 čísla ročně
21. 4. 2009 22:30
Krásný recept, tato zapečená jídla jsou hrozně vděčná... Prostě putuje do oblíbených k vyzkoušení...
21. 4. 2009 22:21
No, Marti, tak u vás jsou asi pořád k sehnání, tady moc ne, sem tam je má jen ten malý obchůdek a moc toho nebere, každý není takový blázen do receptů, jako já
21. 4. 2009 20:43
Jani, máš pravdu, tyhle časopisy jsou bezvadné , taky vždycky nedočkavě nakukuju do trafiky (otravuju ). Mám většinu čísel od roku 2001, takže si asi umíš představit, co všechno chci stihnout vyzkoušet
21. 4. 2009 20:01
Jendo, tyky bych musela na tom světě strašně dlouho, abych tady všechny ty dobroty vyzkoušela
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 55 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 9 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 18 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 39 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak očistit žampiony? Jejich příprava nám zabere jen malou chvilku. Pokud si je koupíme, brzy budeme chystat jídlo na stůl
Další recepty
Tématické fráze: co uvařit k obědu co vařit v neděli co v neděli k obědu co uvařit v neděli co vařit k obědu co uvařit v neděli k obědu recepty-sova@volny.cz vydavatelství sova co mám zítra vařit co mám vařit co uvarit na nedeli co varit co dobrého k obědu co k obědu bez masa co vařit k obedu recepty nevím co vařit co vařit k obědu z veproveho masa co vařit o vánocích co k obědu recepty-sova
Suroviny: krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
189 názorů