Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 389 kJ / 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,23 g |
Tuky | 8,37 g |
Vláknina | 26,75 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 36,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu očistíme, odřízneme tuhé části (použijeme je např. do polévky) a pokrájíme na tenké nudličky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli.
Krok 3: Vložíme hlívu, osolíme, orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a přidáme tomatové pyré a chilli. Podusíme doměkka.
Krok 4: Necháme v omáčce prohřát kapary, odstavíme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu. Na talíři posypeme petrželkou.
Zveřejněno 1. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní hlíva s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ym52
Moje poznámka
Pikantní hlíva s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ym52
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 5 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 12 minutami
Café latte
nadihacek před 34 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 55 minutami
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 1 hodinou
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 1 hodinou
Rajská polévka III
Hanulka@ před 2 hodinami
Špízy sýr-mortadela
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
kapary recept,
pikantni hliva s kapary,
slanečkový salát z hlivy
Suroviny:
hlíva ústřičná,
cibule,
pyré rajčatové,
vločky chilli,
kapary,
smetana zakysaná,
sůl,
olej,
petrželka hladkolistá
Komentáře (5)