Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 389 kJ / 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,23 g |
Tuky | 8,37 g |
Vláknina | 26,75 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 36,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu očistíme, odřízneme tuhé části (použijeme je např. do polévky) a pokrájíme na tenké nudličky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli.
Krok 3: Vložíme hlívu, osolíme, orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a přidáme tomatové pyré a chilli. Podusíme doměkka.
Krok 4: Necháme v omáčce prohřát kapary, odstavíme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu. Na talíři posypeme petrželkou.
Zveřejněno 1. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní hlíva s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ym52
Moje poznámka
Pikantní hlíva s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ym52
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 22 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 29 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 41 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
kapary recept,
pikantni hliva s kapary,
slanečkový salát z hlivy
Suroviny:
hlíva ústřičná,
cibule,
pyré rajčatové,
vločky chilli,
kapary,
smetana zakysaná,
sůl,
olej,
petrželka hladkolistá
Komentáře (4)