Maso po námořnicku
Kostky vepřové plece v lehounce pikantní šťávě podáváme s dušenou rýží. Pokud využijeme verzi bez zahuštění moukou, pokrm naše žaludky příliš nezatíží. Příprava jídla je jednoduchá, určitě ji zvládne každý začátečník.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,64 g |
| Tuky | 24,78 g |
| Vláknina | 10,93 g |
| Cholesterol | 358 mg |
| Sodík | 297 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 55,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme asi 2–3 lžíce oleje a cibulku pozvolna osmažíme do hněda.
Krok 3: Stáhneme ji bokem a přidáme nakrájené maso. Necháme ho zatáhnout a promícháme s cibulkou.
Krok 4: Přidáme protlak, zasypeme moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou. Kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou. Důkladně promícháme.
Krok 5: Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme. Přidáme kmín a očištěný česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vaříme, dokud nebude maso měkké.
Krok 6: V troše vývaru rozmícháme mouku, přilejeme k masu a provaříme. Kdo se obejde bez zahušťování, může mouku vynechat.
Zveřejněno 7. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso po námořnicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9N3B
Moje poznámka
Maso po námořnicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9N3B
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 5 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 6 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 1 hodinou
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 2 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 3 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 4 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 5 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 6 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso po námořnicku,
maso po namornicku,
hovezi po namornicku,
vepřové maso po námořnicku,
vepřové maso po námořnicku,
vepřové maso po námořnicku,
námořnické maso,
vepřové po námořnicku,
hovězí nudličky po námořnicku,
námořnické maso recept,
po namornicku,
vepřová plec po námořnicku,
nudlicky po namornicku,
recept po namořnicku,
hovězí kostky po namornicku,
námořnické hovězí maso,
námořnická maso,
veprove nudlicky po valticku,
plec po námořnicku,
námořnické maso s vejcem
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
kmín drcený,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)