Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso po námořnicku

Kostky vepřové plece v lehounce pikantní šťávě podáváme s dušenou rýží. Pokud využijeme verzi bez zahuštění moukou, pokrm naše žaludky příliš nezatíží. Příprava jídla je jednoduchá, určitě ji zvládne každý začátečník.

Hodnocení receptu je 4,4 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKu…

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 840 kJ /
918 kcal
Bílkoviny115,64 g
Tuky24,78 g
Vláknina10,93 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy55,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme asi 2–3 lžíce oleje a cibulku pozvolna osmažíme do hněda. Krok 3: Stáhneme ji bokem a přidáme nakrájené maso. Necháme ho zatáhnout a promícháme s cibulkou. Krok 4: Přidáme protlak, zasypeme moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou. Kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou. Důkladně promícháme. Krok 5: Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme. Přidáme kmín a očištěný česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vaříme, dokud nebude maso měkké. Krok 6: V troše vývaru rozmícháme mouku, přilejeme k masu a provaříme. Kdo se obejde bez zahušťování, může mouku vynechat.

TIP: Rozdělení a úprava vepřového masa

Zveřejněno 7. 3. 2016

Poznámka autorky CesnekAcibuleZ…

http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/...

Při zahušťování lze bílou hladkou mouku nahradit její alternativou, např. rýžovou či jáhlovou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Maso po námořnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N3B

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Maso po námořnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N3B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Bibinka: Tak to jsem ráda. ;-)

Dnes jsem uvařila podle tohoto receptu, jen maso jsem nakrájela na kostky a jako přílohu jsem dala kolínka a bylo to dobré. 4.bod:yes:

Tématické fráze:
hovězí maso po námořnicku, maso po namornicku, hovezi po namornicku, vepřové maso po námořnicku, vepřové maso po námořnicku, vepřové maso po námořnicku, námořnické maso, vepřové po námořnicku, hovězí nudličky po námořnicku, námořnické maso recept, po namornicku, vepřová plec po námořnicku, nudlicky po namornicku, recept po namořnicku, hovězí kostky po namornicku, námořnické hovězí maso, námořnická maso, veprove nudlicky po valticku, plec po námořnicku, námořnické maso s vejcem

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, protlak rajčatový, cukr krupice, mouka hladká, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín drcený, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu