Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Když se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně hodí na lasagne nebo na jakýkoliv jiný druh těstovin.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 702 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,08 g |
Tuky | 21,87 g |
Vláknina | 8,65 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 33,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NoP
Moje poznámka
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NoP
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 2 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 4 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 4 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 5 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 7 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 9 hodinami
Tématické fráze:
ragů bolognese,
boloňské ragu,
boloňská omáčka podle itala,
ragú boloněse,
špagety bolognese vino odparit,
ragú na špagety,
ragu omacka,
bolognese recept,
špagety ala bolognese,
špagety boloneze,
spagety alla bolognese,
špagety ala bolonesa,
ragu na špagety recept,
špagety s bolonskou om,
omačka boloneze,
bolonese omáčka recept,
omacka ragu,
boloněze omačka,
omacka bolonese,
boloneze
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
plec vepřová,
mrkev,
celer řapíkatý,
víno červené,
passata rajčatová,
rajče loupané,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (15)
Děkuji za milé komentáře