Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur i jako příloha

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 5. 2009 13:57

Suroviny

Porce: 2 - 3 porce

Nutriční hodnoty

Energie406 kJ / 97 kcal
Bílkoviny3,11 g
Tuky0,52 g
Vláknina9,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy16,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před chvilkou jsme ho dojedli k obědu, k tomu vepř.plátek s paprikou a sýrem, obloženo cherry rajčaty :-q.

Příprava bulguru mi trvala se vším všudy 25 min a mezi tím jsem udělala maso; takže docela rychlovka a je to dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva

12. 5. 2011 15:19

mirca75: Davat toto jidlo do bezmasych je stejne podivne, jako vase uvazovani. Nekteri lide jsou vegetariani. Uz chapete? Vegetariani nejedi MASO a nic z masa (napr. vyvar);-)

mirca75 mirca75

22. 7. 2009 07:57

Milý Martine neregi.:-). Do bezmasých se dávají jídla, ve kterých není maso a dát toto jídlo jen kvůli vývaru do jídel z masa, mi přijde více než jen podivné:-O. A do příloh jsem ho nedávala pro to,že lze toto mít i jako samostatný pokrm (vystačí to, jejikož je dost sytý;-)). Těšilo mě:-)

Martin

21. 7. 2009 17:43

Skvělý, ale asi je to ve špatný kategorii. Když hledám bezmasé, tak vývar je akorát čistá močovina z masa...:no:

mirca75 mirca75

18. 5. 2009 22:12

Petro:-)nasladko zkusím dát co nejdříve i s fotečkama,aby byla i vizuální představa;-).
Elizo:-)"mirčovský":-D:-D.Díky za chválu,ale je to jen narychlo spíchnuté jídlo,které dělám vždy(s malými obměnami),když jsem líná;-)škrabat brambory,nebo jsem přepapaná rýží.Ale vždycky si moc pochutnáme a i moje mláďátka ho mají moc rádi:-p.A když zbyde,klidně ho i posnídám:-p:-p(tedy když mi to nesnědí kluci :-)).

petra

18. 5. 2009 12:01

Mirčo, jak děláte bulgur nasladko? je možné napsat recept?

Iljusa Iljusa

15. 5. 2009 18:26

mňam:yes:

Eliza Eliza

14. 5. 2009 20:55

Bulgur je skvělý, je chutný i samotný... A na "mirčovský" :-)způsob musí být dokonalý :yes:.
Nakonec, Mirečko, nedávno jsem ho podle tebe dělala (ozývala jsem se) a úspěch byl přeobrovský. Nepochybuji o tom, že tohle bude stejně vynikající...:-) Ď za recept.

mirca75 mirca75

14. 5. 2009 18:17

Patricie:-)děkuji taková nádherná;-)pochvala vždy potěší:-*.Papričko:-)slyšet opravdu nestačí;-).A myslím že až ochutnáš tak si ho taky oblíbíš.Je velmi přizpůsobivý a svým způsobem z něj jde udělat mnoho věcí;naslano,nasladko,s masem,se zeleninou,...Fotku nemám ale "copnu" ti sem tenhle http://www.toprecepty.cz/recept/4588-bulgur-s-vepr... ,aby jsi věděla co máš případně hledat;-):-D.Budu ráda když dáš vědět jak chutnalo:-ptedy jestli vyzkoušíš;-):-))

Paprika Paprika

14. 5. 2009 15:36

:-O:-O Tedy Mirčo, ta máš dnes samou zdravou výživu. Bulgur doma nemám, nikdy jsem ho ani nejedla, ale už jsem o něm slyšela. To je asi málo, co ??? :-D:-D Tak já se budu snažit polepšit ;-)

Patricie

14. 5. 2009 15:35

Mirčo, prostě nádherný jídlo, nádherná fotka.:-)):yes:

mirca75 mirca75

14. 5. 2009 15:00

Sodovko:-)to jsem ráda že taky chutná.My si ho s dětma děláme i nasladko a taky je to mňam.S tím vysvětlení,jsi byla malinko rychlejší;-)ale to neva alespoň to nemusím znovu vypisovat;-)a můžu si tady povídat:-D:-D

Sodovka Sodovka

14. 5. 2009 14:42

Recept mám již v oblíbených. Bulgur jsem vyzkoušela asi před měsícem a vřele doporučuji všem. Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou oříškovou chuť. Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní. Bulgur má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny (především vitamín A) a minerály (fosfor, železo, hořčík) a jen zanedbatelné množství tuku. Bulgur můžete použít do nádivek, karbanátků, do masitých nebo zeleninových jídel nebo jako zavářku do polévky. Vzhledem k vysokému podílu živin a nízkému obsahu tuku se bulgur hodí i pro přípravu dietních nebo vegetariánských pokrmů. Pro svou nenadýmavost a lehkou stravitelnost jej můžete podávat i dětem. Posílám bodíka:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bulgur recepty bulgur jak uvařit bulgur jak se vaří bulgur bulgur recept recepty bulgur recept na bulgur bulgar jak připravit bulgur recept bulgur bulgur příprava recepty na bulgur zeleninový bulgur bulgur nutriční hodnoty burgur recepty bulgur cena recepty z bulguru jak se dělá bulgur bezmasé jídla k obědu bulgar recepty

Suroviny: bulgur, olej, kurkuma, vývar, cibule, česnek, žampióny, paprika čerstvá červená, rajče cherry, pórek, cibulka zelená, mrkev, sůl, bulgur

TopRecepty.cz

Bulgur i jako příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0goX