Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meteník z pekáčku

Tento slaný kynutý koláč pochází ze Slovenska a kombinuje chuť kysaného zelí a voňavého uzeného bůčku. Meteník chutná skvěle teplý i zastudena a můžeme ho nabídnout například jako slané pohoštění návštěvám.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

15. 8. 2016 10:51

Suroviny pro 1 plech

1 plech

20-25x30 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 245 kJ / 1 971 kcal
Bílkoviny61,63 g
Tuky84,12 g
Vláknina20,98 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 6,10 g
Sůl15,00 g
Sacharidy232,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

11. 11. 2017 00:45

Určitě velká bašta. A na sádle, to nemá chybu!

cathleen cathleen

5. 9. 2016 12:44

janek53: díky za vyzkoušení i fotku :-):-K

janek53 janek53

3. 9. 2016 13:17

Tož jsem to zkusil:-p

Kvety

1. 9. 2016 19:37

cathleen: Díky, v sobotu jdu na to :-)

cathleen cathleen

1. 9. 2016 19:35

Kvety: je na fotce, přibliřně 20-25x30 cm.

Kvety

1. 9. 2016 19:07

cathleen: Tak budu otravovat ještě jednou. V sobotu už konečně budu péct, ale ještě si musím ujasnit jednu věc. Počítala jsem, že dám těsto na plech, ale teď jsem si všimla, že se v receptu píše o "pekáčku". Tak prosím, jak velký pekáček používáte?

cathleen cathleen

31. 8. 2016 13:26

Kvety: teplé i studené ano, návštěvě bych to nabídla spíš jako pohoštění - ne každý zvládne na noc malinko mastnější jídlo se zelím ;- ) a jedla jsem zbytek i třetí den, úplně studené z lednice. Zelí udrželo meteník vláčným. Samozřejmě - ta prvotní nadýchanost po upečení, je jen jeden den.

Kvety

31. 8. 2016 13:19

Konečně se dostanu k tomu, abych meteník upekla, dokonce jsem si i tu chlebovou mouku koupila :-)
Jenom se ještě zeptám - jí se to teplé nebo studené? Byla by to teplá večeře pro návštěvu? A pokud zbyde, je to "jedlé" i druhý den?

amdae amdae

21. 8. 2016 15:42

To je alespoň buchta :-D

jarda Kadic jarda Kadic

20. 8. 2016 11:01

Uložil jsem si do "oblíbených" a brzy vyzkouším:yes:

mysulka mysulka

17. 8. 2016 16:08

<3 krása :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2016 14:05

To je krása,jen si nabídnout<3:-K

cathleen cathleen

16. 8. 2016 08:29

Moc mě těší, že se meteník líbí (a chutná, že magdalenko? :-D ) Dívala jsem se, receptů na něj je hodně, docela různých....a liší se jen v maličkostech. Zato jsou určitě všechny stejně dobré a voňavé...:yes:

Kvety: můžeš dát jen obyčejnou hladkou mouku, žádnou chlebovku - bude to chtít možná o lžíci (dvě?) vody méně a těsto by mohlo být jemnější i maličko nadýchanější. Tohle mělo být laděno do "chlebova";-)

Inka1 Inka1

15. 8. 2016 21:01

:-) To vypadá moc jedle :yes:

Kvety

15. 8. 2016 20:22

A co se stane, když dám jenom pšeničnou chlebovou mouku? Chci to někdy zkusit, ale protože chlebovou mouku normálně nekupuju, nechce se mně kupovat rovnou dvě :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: meteník meteník recept recept na meteník metelnik recept meteník meteník se zelím meteník recepty večeře z jednoho pekáčku pekáčky bez kynutí jidlo metenik meteník buchta recepty meteník metenik zelí recept 15 g soli je lžička? pekáčky s mouky z pekáčku co je meteník meteník recept meteník - recept metenik z pekacnu

Suroviny: voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, zelí kysané, bůček uzený, kmín drcený, sůl, droždí čerstvé, sádlo, pepř mletý, česnek, voda, olej

TopRecepty.cz

Meteník z pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z9Wg