Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka

Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly naše maminky a babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min doba vaření podle tuhosti masa

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava, doba vaření podle tuhosti masa)

27. 5. 2009 19:04

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 307 kJ / 1 268 kcal
Bílkoviny122,37 g
Tuky50,71 g
Vláknina15,44 g
Cholesterol 363 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy74,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rajskou dělám léta stále stejně, jen mi kdosi poradil, že tam můžu dát skořici, tak ji dávám a někdy ještě přidávám zakysanou smetanu, taky výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

4. 9. 2009 17:33

Mariaj-díky,mám radost, že vám chutnala;-)

mariaj mariaj

4. 9. 2009 08:18

tak rajská bola vynikajúca:yes: nedala som čerstvé paradajky ale ináč som robila podla receptu... dávam bodík:-)

Iriska Iriska

16. 6. 2009 16:48

Rajskou všichni milujeme. Přidávám do vaření libeček. Je super :yes: + bodík

Bibinka Bibinka

12. 6. 2009 13:35

Ivčo, jaký že fotka nic moc, vždyť je krásná a jsem ráda, že jsi si vybrala tuhle, vyzkoušela a chutnala, to je pro mě nejdůležitější;-)
Vidíš:-?ještě se naučíš improvizovat, no není to skvělý:-?
mě osobně to hrozně baví, vymýšlet nové chutě a zatím to bylo všechno mocinky dobré, ale klidně se může stát, že něco nebude k sobě sedět a půjde to na půdu kočičkám,chááááá:-D:-))
Díky za zprávu, odepíšu večer:-!;-):-)

Ivana79 Ivana79

12. 6. 2009 13:10

Jani,tá moja fotka nič moc :-8,ale omáčka bola výborná:yes:.Do rajčinovej som vždy dávala iba bobkový list,korenie,soľ a cukor.Ale s tým citrónom a škoricou to naozaj nemalo chybu :-p.Odteraz začnem určite viac experimentovať.Dávam ti bod :-))

Bibinka Bibinka

31. 5. 2009 09:33

Radko, díky za bodíka:-!Jo, máš pravdu, že takto je to rychlejší, než tu jíšku dělat zvlášť, příště to vyzkouším podle tebe a díky:-!:-)

Radka

31. 5. 2009 08:20

Bibinko,je to výborná rajská,já ale prvně udělám cibulovou jíškudo které přidám jen rajčatový protlak,který zaleji vývarem,přidám koření(to co dáváš ty).Je to ekonomicky a časově výhodnější.Stejným způsobem dělám i s plněnejma paprikama,jen místo vyvaru z masa dávám masox.Bodík:yes::-)

Radka

31. 5. 2009 08:17

Bibinko,je to výborná rajská,já ale prvně udělám cibulovou jíškudo které přidám jen rajčatový protlak,který zaleji vývarem,přidám koření(to co dáváš ty).Je to ekonomicky a časově výhodnější.Stejným způsobem dělám i s plněnejma paprikama,jen místo vyvaru z masa dávám masox.Bodík:yes::-)

dzungila

27. 5. 2009 22:22

Bibi, já skořici taky dávám, jenom ne tu papriku a tymián. Akorát na konec do ní strouhám perník. Zjemní omáčku, ale dá tmavší barvu a výraznější chuť.:-p
Bodík za kopretinky!:yes:;-)

Bibinka Bibinka

27. 5. 2009 21:46

Eli, taky máš i trochu pravdu, ona se u těch koní mnohdy ani nenají jak je z nich hotová, že by pak doslova "sežrala" co jí přijde pod ruku a když je papů od maminky tak to je bezedná a rajda to je její jednička:-!,u té se ani nezná. Jinak je štíhlá a někdy přemýšlím, kam to do ní jde;-)

maris maris

27. 5. 2009 21:28

Jo a posílám bodík:yes:

maris maris

27. 5. 2009 21:25

Já dávám skořici taky, ale tymián ani papriku ne. Bibi, ale ta Tvoje rajská vypadá nádherně a kopretiny nemají chybu :yes::-)):-))

Eliza Eliza

27. 5. 2009 20:31

Do rajské dávám skořici snad "odjakživa", zato nedávám tymián. Když už bych ho použila, tak jen čerstvý, sušený mě nějak nezaujal...;-)
Bibi, Tvoje Janinka buď 14 dní nejedla nebo máš tu rajskou opravdu dokonalou, jinak si těch osm knedlíků nedovedu vysvělit :-)). Viděla jsem její fotky a postavu má perfektní, alespoň pokud si to dobře vybavuji...:-)

pipre pipre

27. 5. 2009 20:24

Bibi, tak takovou rajskou miluji :-) Já jen přidávám trochu kečupu, naši ji mají rádi s ní. A ty sedmikrásky nemají chybu :-) Bodík:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 5. 2009 19:08

Zrovna jsem četla v Tině, že salát můžeme ozdobit sedmikráskami. tak jsem si říkala, jééé, to musí vypada super!:-) A tady máme rajskou s kopretinkama? Nádhera, Bibi:-):yes: +

1 10 11 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajska omacka rajska omacka recept rajska rajská omáčka z rajčat recept na rajskou omacku top recepty rajska omacka rajska recept recepty rajská omáčka rajska omacka recepty recept rajska omačka jake maso na rajskou omacku rajska omacka z rajcat recept recept rajska rajská omáčka top recepty jaké maso na rajskou recepty na rajskou omačku recept na rajskou rajská omáčka s masem rajská omáčka s hovězím masem rajskaomacka

Suroviny: maso hovězí, rajče, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, tymián, skořice, paprika sušená sladká, šťáva citronová, cukr, olej, sůl, citron, máslo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Rajská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg7g