Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 102 kJ / 6 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,90 g |
Tuky | 358,85 g |
Vláknina | 62,80 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 808,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin na korpus uděláme těsto (spojíme všechny ingredience) a necháme přes noc odležet. Po odležení těsto rozdělíme na 10 ks. Připravíme tartaletkové formičky 12,5 cm široké.
Každý kus těsta rozválíme a přendáme do formičky. Aby nám těsto nedělalo bubliny, položíme na těsto pečící papír a nasypeme na něj cokoli těžkého, co můžeme péct (já dávala fazole). Těsto pečeme na 180 stupňů cca 10 -12 minut.
Upečené korpusy necháme zchladit. Krok 2: Malinová omáčka a želé v jednom:
Připravíme do hrnce maliny, cukr a vodu. Provaříme a odstavíme z plotny. Touto směsí poléváme korpusy s kusy malin. ( Měla by nám zůstat minimálně polovina omáčky). Po dozdobení čokoládovou pěnou uděláme ze zbytků malin želé.
Na čokoládovou pěnu budeme potřebovat šlehačku a čokoládu.
Šlehačku vyšleháme do požadované hustoty.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění ji vyndáme a mícháme, dokud se teplota nesníží, poté vmícháme do vyšlehané smetany. Tu přendáme do cukrářského pytlíku. A zdobíme korpus čokoládovou pěnou. Krok 3: Korpusy necháváme odpočinout a vychladnout. Po odpočinutí aspoň půl hod. Můžeme připravit želé podle návodu a množství. Želatinu naléváme na korpusy poté, až nám vychladne, musíme ji tedy stále promíchávat.
Po dokončení můžeme servírovat a nechat ještě pár hodin odležet.
Každý kus těsta rozválíme a přendáme do formičky. Aby nám těsto nedělalo bubliny, položíme na těsto pečící papír a nasypeme na něj cokoli těžkého, co můžeme péct (já dávala fazole). Těsto pečeme na 180 stupňů cca 10 -12 minut.
Upečené korpusy necháme zchladit. Krok 2: Malinová omáčka a želé v jednom:
Připravíme do hrnce maliny, cukr a vodu. Provaříme a odstavíme z plotny. Touto směsí poléváme korpusy s kusy malin. ( Měla by nám zůstat minimálně polovina omáčky). Po dozdobení čokoládovou pěnou uděláme ze zbytků malin želé.
Na čokoládovou pěnu budeme potřebovat šlehačku a čokoládu.
Šlehačku vyšleháme do požadované hustoty.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění ji vyndáme a mícháme, dokud se teplota nesníží, poté vmícháme do vyšlehané smetany. Tu přendáme do cukrářského pytlíku. A zdobíme korpus čokoládovou pěnou. Krok 3: Korpusy necháváme odpočinout a vychladnout. Po odpočinutí aspoň půl hod. Můžeme připravit želé podle návodu a množství. Želatinu naléváme na korpusy poté, až nám vychladne, musíme ji tedy stále promíchávat.
Po dokončení můžeme servírovat a nechat ještě pár hodin odležet.
Zveřejněno 14. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malinová tartaletka s čokoládovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWmw
Moje poznámka
Malinová tartaletka s čokoládovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWmw
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 5 hodinami
Krenex
dragomirac před 6 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 7 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 7 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 7 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 8 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 8 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 9 hodinami
Tématické fráze:
tartaletka recepty,
tartaletkové těsto recept,
tartaletka a náplň,
panna cotta s cokoladovou penou,
s čokoládovou pěnou,
tartaletky, těsto přes noc odležet,
tartaletky s čokoládovou pěnou,
co je tartaletka,
recept čokoládová tartaletka,
čokoládová tartaletka,
brownies s čokoládovou pěnou,
cokoladova tartaletka recept,
buchta s cokoladovo penou,
recept na malinove tartaletky.,
malinové zele s cokoladou,
tartaletka náplň,
tartaletkove testo,
tartaletka bez těsta,
čokoládová tartaletka recepty,
roláda s malinovo třešňovou náplní
Suroviny:
žloutek,
máslo,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
cukr moučkový,
citron,
maliny,
cukr,
voda,
želatina,
smetana,
čokoláda bílá
Komentáře (5)