Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,11 g |
Tuky | 143,19 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 8. 2009 13:26
Elino, děkuji!! Určitě vyzkouším, dřív jsem si nevšimla tady té poznámky. Jo a nic si z toho nedělej, že ti ptáci trochu praskly, mi taky malinko, přes to byly skvělé a už jsem je dělala 2x
5. 8. 2009 13:21
bylo to skvělý,příště musím navařit víc,jen ty ptáci troch popraskaly,máš bodíka.Pa.
5. 8. 2009 12:08
pro Jana Remková:mám pekárnu a v té je knedlí parádní a jednoduchý,jestli máš taky ,tak ho zkus.Do pekárny program na přípravu těsta dám asi300-400ml mléka,1vejce,sůl,600g hrubé mouky a nakonec 3/4 kostičky kvasnic a zapnu pekárnu.Když začne pípat tak přidám 2 rohliky na kostičky.
Až to vykyne,tak 4 šištičky a vařit 15 min.Jestli je budeš dělat,tak ať se povedou.A já jdu na ty španěláky z mletého.Ahojky.
Až to vykyne,tak 4 šištičky a vařit 15 min.Jestli je budeš dělat,tak ať se povedou.A já jdu na ty španěláky z mletého.Ahojky.
29. 7. 2009 11:58
Právě jsme dojedli a bylo to VÝBORNÝ!!! Letí bodík
18. 6. 2009 13:12
Vynikající!!!Sice se mi maso rozevřelo,ale nemělo to chybu.K tomu hlávkový salát a rodinka byla v sedmém nebi Díky
13. 6. 2009 19:28
Patriciegratuluji k Top 10Promiň,ale všimla jsem si až teď.
11. 6. 2009 13:53
Musím dát plusový bodík ještě před vyzkoušením, už vím, co bude v sobotu k obědu. Milujeme jídla z mletého masa, ale přiznám se, že tohle by mě asi nikdy nenapadlo. Takže posílám také velký dík !
8. 6. 2009 10:18
Dobrý nápad vyskouším hops je v oblíbených a tobě letí bodík
7. 6. 2009 14:57
Moc výborné, bodík letí, budu často opakovat.
6. 6. 2009 11:56
Musím fakt pochválit. Bylo to mńamózní. Do šťávy jsem kápla pár kapek sojovky a pár kapek magi, neměla chybu. Jak se tak dívám, mohla jsem dát i trošku papriky, ale i tak jsme si pochutnali. Díky za recept a super nápad. Jo a Jiřko, myslím, že je mám tak na tvojí úrovni Taky se mi jeden malinko otevřel a z jednoho vyčuhoval párek, ale na chuti to rozhodně neubralo Plus už jsem dala, škoda, že nejde víc.
5. 6. 2009 22:21
Děvčata děkuji za pochvalu pýřím se tu jak nějaká 16ctka.Jiřinko nejsou hezčí,jen si myslím že mi pomohlo to vajíčko a Patriciejá bych nic neměnila,ta tvá je jediná originál fotečka od autorky,od které jsme se mohli s Jiřinkou odrazit a tak je vlastně strašně důležitá;ba co dím-je ta nejdůležitější!
Děvčatavšimly jste si?Vařila jsem u Jiřinky,mám její talíře
Děvčatavšimly jste si?Vařila jsem u Jiřinky,mám její talíře
5. 6. 2009 22:07
Mirčo,jsi taky šikule,máš ptáčky hezčí než já
5. 6. 2009 22:06
No Mirčo! Ptáci rovnou na výstavu, škoda že nejde vyměnit ta moje ubohá zbylá fotka za tu tvoji .
Já příště přidám trochu struhaného sýra do mletého. Díky za bod.
Já příště přidám trochu struhaného sýra do mletého. Díky za bod.
5. 6. 2009 22:00
Patricietak od nás už jsou taky fotečky,jen jsem asi nedělala ptáčky ale kondory.Moc jsme si pochutnali a manžel pak jen seděl a spokojeně odfukoval-měl 6knedlíků a toho největšího kondora.Ten mlaskal.A jak byl potom spokojený.Do mleté jsem přidala vajíčko,dovnitř trošku mleté papriky a kousek červené zeleninové pro barvu,nejdřív jsem opekla maso,pak cibuli se slaninou,zasypala jsem to moukou,orestovala,zalila,vložila ptáčky a pomalu dusila.Pak přecedila na ptáčky dochutila,přidala trošku opečeného špeku a nechala ještě asi 5 min provářet.No mňam.Ty máš boďku,já další v oblíbených a tenhle recept pěkný román Jo a ještě-ten knedlík jsem nakonec přeci jen uvařila
5. 6. 2009 19:49
Jiřko, díky za fotky, jaou pěkné. Příště si dám pozor na mazání šmahem všeho z počítače. Vajíčko jsem nedávala, ale asi může být, nebo možná trochu sýra. Mě se taky jeden pták darebák rozevřel.
Mirčo, je k tou dobrý i rýže.
Jani R. můžeš mít mix, já z něho taky dělám, jen sobě tu dietu.
Mirčo, je k tou dobrý i rýže.
Jani R. můžeš mít mix, já z něho taky dělám, jen sobě tu dietu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 40 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa spanelske ptacky ptáčci z mletého masa co z mletého masa mletá masa ptacek z mleteho masa ptacky recept mleté vepřové maso recepty ptacky spanelsky ptacek recept na spanelske ptacky španělské ptáčky recept co udělat z mletého masa ptáčci z hovězího masa španělský ptáček z hovězího masa španělský ptáček z mletého mlety spanelsky ptacek recept z mleteho masa vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu
Suroviny: maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
142 názorů