Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z mletého masa

Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (166×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 6. 2009 20:47

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 910 kJ / 2 130 kcal
Bílkoviny145,11 g
Tuky143,19 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 2,34 g
Sůl5,29 g
Sacharidy60,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2009 13:26

Elino, děkuji!! Určitě vyzkouším, dřív jsem si nevšimla tady té poznámky:-). Jo a nic si z toho nedělej, že ti ptáci trochu praskly, mi taky malinko, přes to byly skvělé a už jsem je dělala 2x;-)

Elina

5. 8. 2009 13:21

bylo to skvělý,příště musím navařit víc,jen ty ptáci troch popraskaly,máš bodíka.Pa.:-8:yes:

Elina

5. 8. 2009 12:08

pro Jana Remková:mám pekárnu a v té je knedlí parádní a jednoduchý,jestli máš taky ,tak ho zkus.Do pekárny program na přípravu těsta dám asi300-400ml mléka,1vejce,sůl,600g hrubé mouky a nakonec 3/4 kostičky kvasnic a zapnu pekárnu.Když začne pípat tak přidám 2 rohliky na kostičky.
Až to vykyne,tak 4 šištičky a vařit 15 min.Jestli je budeš dělat,tak ať se povedou.A já jdu na ty španěláky z mletého.Ahojky.:-p;-)

cumpelka

29. 7. 2009 11:58

Právě jsme dojedli a bylo to VÝBORNÝ!!! :yes::-p Letí bodík:-))

daska

18. 6. 2009 13:12

Vynikající!!!Sice se mi maso rozevřelo,ale nemělo to chybu.K tomu hlávkový salát a rodinka byla v sedmém nebi:-p Díky

mirca75 mirca75

13. 6. 2009 19:28

Patricie:-)gratuluji k Top 10:yes:Promiň,ale všimla jsem si až teď.;-)

helca1969

11. 6. 2009 13:53

Musím dát plusový bodík ještě před vyzkoušením, už vím, co bude v sobotu k obědu. Milujeme jídla z mletého masa, ale přiznám se, že tohle by mě asi nikdy nenapadlo. Takže posílám také velký dík !:-):yes:

Denisa

8. 6. 2009 10:18

Dobrý nápad vyskouším hops je v oblíbených a tobě letí bodík:yes::-p:-p

Iljusa Iljusa

7. 6. 2009 14:57

Moc výborné, bodík letí, budu často opakovat. :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 6. 2009 11:56

Musím fakt pochválit. Bylo to mńamózní. Do šťávy jsem kápla pár kapek sojovky a pár kapek magi, neměla chybu. Jak se tak dívám, mohla jsem dát i trošku papriky, ale i tak jsme si pochutnali. Díky za recept a super nápad.:yes: Jo a Jiřko, myslím, že je mám tak na tvojí úrovni:-)):-D Taky se mi jeden malinko otevřel a z jednoho vyčuhoval párek, ale na chuti to rozhodně neubralo;-) Plus už jsem dala, škoda, že nejde víc.:-)

mirca75 mirca75

5. 6. 2009 22:21

Děvčata děkuji za pochvalu:-8 pýřím se tu jak nějaká 16ctka:-D.Jiřinko nejsou hezčí,jen si myslím že mi pomohlo to vajíčko;-) a Patricie:-)já bych nic neměnila,ta tvá je jediná originál fotečka od autorky,od které jsme se mohli s Jiřinkou odrazit a tak je vlastně strašně důležitá;ba co dím-je ta nejdůležitější!;-):-))
Děvčata:-)všimly jste si?Vařila jsem u Jiřinky,mám její talíře:-D:-D:-D

Jikotka Jikotka

5. 6. 2009 22:07

Mirčo,jsi taky šikule,máš ptáčky hezčí než já ;-(;-(:-D:-D:-D

Patricie

5. 6. 2009 22:06

No Mirčo! Ptáci rovnou na výstavu, škoda že nejde vyměnit ta moje ubohá zbylá fotka za tu tvoji .
Já příště přidám trochu struhaného sýra do mletého. Díky za bod.:-))

mirca75 mirca75

5. 6. 2009 22:00

Patricie:-)tak od nás už jsou taky fotečky,jen jsem asi nedělala ptáčky ale kondory:-D:-D.Moc jsme si pochutnali a manžel pak jen seděl a spokojeně odfukoval-měl 6knedlíků a toho největšího kondora;-).Ten mlaskal:-p.A jak byl potom spokojený:-*.Do mleté jsem přidala vajíčko,dovnitř trošku mleté papriky a kousek červené zeleninové pro barvu,nejdřív jsem opekla maso,pak cibuli se slaninou,zasypala jsem to moukou,orestovala,zalila,vložila ptáčky a pomalu dusila.Pak přecedila na ptáčky dochutila,přidala trošku opečeného špeku a nechala ještě asi 5 min provářet.No mňam:-p:-p.Ty máš boďku:yes:,já další v oblíbených a tenhle recept pěkný román:-D Jo a ještě-ten knedlík jsem nakonec přeci jen uvařila:-8

Patricie

5. 6. 2009 19:49

Jiřko, díky za fotky, jaou pěkné. Příště si dám pozor na mazání šmahem všeho z počítače. Vajíčko jsem nedávala, ale asi může být, nebo možná trochu sýra. Mě se taky jeden pták darebák rozevřel.
Mirčo, je k tou dobrý i rýže.
Jani R. můžeš mít mix, já z něho taky dělám, jen sobě tu dietu.

1 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa spanelske ptacky ptáčci z mletého masa co z mletého masa mletá masa ptacek z mleteho masa ptacky recept mleté vepřové maso recepty ptacky spanelsky ptacek recept na spanelske ptacky španělské ptáčky recept co udělat z mletého masa ptáčci z hovězího masa španělský ptáček z hovězího masa španělský ptáček z mletého mlety spanelsky ptacek recept z mleteho masa vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu

Suroviny: maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z mletého masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY0N