Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna zajistí dokonalý výsledek s minimálním úsilím.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 510 kJ / 1 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,15 g |
Tuky | 20,70 g |
Vláknina | 24,80 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 233,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mVp
Moje poznámka
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mVp
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 4 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 7 hodinami
Tématické fráze:
chleb z domaci pekarny,
domaci zitny chleb,
recept na chleba v domácí pekárně,
chleba z domácí pekárny recepty,
recepty na domácí chleba z pekárny,
recept na domácí žitný chleba,
recept na chléb z domácí pekárny,
recepty na chleba z domácí pekárny,
domaci žitny chleba,
chléb z domací pekárny recept,
recept na domácí žitný chléb,
recepty domácí chleba do domácí pekárny,
recept na chleba z domaci pekarny,
recepty na domácí chléb z pekárny,
recepty na chleba domácí pekárna,
chleba v domácí pekárně,
recept domácí žitný chléb,
žitný chléb z droždí,
žitný chleba z droždí,
recept na chleba v pekárně
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
olej,
kmín celý,
mléko,
ocet,
voda,
cukr,
sůl,
droždí čerstvé,
semínka slunečnicová
Komentáře (17)
Ale soli je v receptu opravdu velice moc - na 250 g mouky dávám rovnou malou lžičku (mělo by to být 5 g soli). Toho kmínu je tu opravdu hodně, ona i ta uvedená lžíce octa je spíš na 500 g mouky - pokud budeš chtít zkoušet.