Domácí jaternicový prejt
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy. Budete mít lahůdku, která na chlebu chutná stejně dobře, ne-li lépe, jak paštika.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 056,15 g |
Tuky | 160,50 g |
Vláknina | 19,62 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2020 20:42
janky3: "babička dávala masox i do sekané"
Za předpokladu, že sekanou dělala z masa, pak se při vší úctě obávám, že byla první s COVID-19 (ztráta čichu a chuti)
17. 11. 2020 20:19
aaaaaa: Jasně. Ale my, když jsme byly děti, byly daleko horší dochucovadla a přežily jsme. Pokud se dá nakoupit v Německu, vozím si odtud hovězí bujón a zeleninový v prášku, Je na tom lépe. U nás kupuji extra silný bujón. Asi jsem to už psala, ale babička dávala masox i do sekané. Narodila se v r. 1900, takže měla srovnání až do 86. roku. Dříve, když uvařila polévku z volských tlam, byla to síla a nebylo třeba dochucovat. Nevím kolik masa bych musela uvařit a zredukovat vývar, aby to mělo chuť vývaru, ovšem taková polévka by byla pro důchodkyni nezaplatitelná. A ještě pak zelenina , vejce na nočky či domácí nudle. Takže by se cena vyšplhala ještě výš. Vždyť za polévkovou směs- kousek hovězího a dvě morkové kosti zaplatíte od 119,- Kč a vznikne z toho vývar téměř bez chuti. Občas se dá koupit Aromat, je úžasný, ale sežene se spíše v Německu. Kuřata už dávno nemají chuť kuřat. Zkrátka zaplať pán Bůh , že existují bujóny, jenž doženou chuť, která masu chybí. Ale proti gustu žádný dišputát. Kdo nechce, ať nedochucuje. Těch éček je narváno v tolika potravinách, že bychom se divili.
17. 11. 2020 10:11
Maggi je skoro to samé co Masox ... hlavní složky jsou je glutamát sodný a guanylan sodný, tj. zvýrazňovače chuti + další ne moc zdravé věci . Mrkni někdy na složení obou výrobků. Cpát to ale do každého jídla asi moc zdravé nebude, hlavně ne pro děti .
17. 12. 2019 04:51
Do domácího prejtu vím, co tam dávám a masox je pro zvýraznění chuti. Neboť rychle vyhnané maso už dávno nemá tu chuť, co mívalo za našich babiček. Moje babička ( nar. 1900 ) ho přidávala do sekané, neboť mohla srovnávat "Maso" dříve a maso v sedmdesátkách a stále dál. Já ho používám do různých masových pokrmů, ale i do zeleninové polévky. Vůbec nepoužívám maggi, ale i různé bujony a všechny možné bylinky a směsi koření. Ráda experimentuji.
16. 12. 2019 11:23
Domácí prejt s masoxem? To si ho rovnou můžu jít koupit do krámu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 2 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 31 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 59 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Jak na domácí jitrnice? Zvládnete je klidně i v paneláku a bez prasátka běhajícího po dvorku
Další recepty
Tématické fráze: recept na domácí prejt příprava prejtu domaci prejt recept prejt recept domaci prejt placka do prejtu jaternicový prejt s bramborem koření do prejtu jak udělat prejt koreni na prejt veprovy prejt prejt zabíjačkový domácí prejt jaterniicovy.prejt domácí zabíjačkový prejt recepty z prejtu recept na obed z prejtu co podávat s domácím prejtem domaci zabijackovy prejt recept recpty na prejt
Suroviny: maso vepřové, játra vepřová, bobkový list, cibule, česnek, majoránka, masox hovězí, koření nové koření, pepř celý, sůl, veka, voda
Domácí jaternicový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnrB
5 názorů