Sněhové bezé s likérovým krémem
Přebytky bílků z různého pečení je takový folklor vánočního pečení. My vám přinášíme recept na jejich spotřebu. Sněhové bezé plněné likérovým krémem se skvěle hodí nejen na sváteční stůl, ale třeba i na silvestrovskou veselici.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 335 kJ / 2 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,44 g |
Tuky | 168,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 319,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni začneme šlehat samotné bílky. Jakmile se začne tvořit hustější bílá pěna, přidáme cukr.
Krok 2: Společně šleháme dál ve vodní lázni do té doby, než se zcela rozpustí cukr a sníh je teplý, lesklý a tvoří špičky. Odstavíme z vodní lázně a šleháme do prochladnutí.
Krok 3: Prochladlou hmotu plníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme kulaté ploché tvary. Ty pak posypeme připravenými ořechy či zdobením.
Krok 4: Pečeme velmi zvolna při teplotě asi 70 °C. Čas hlídáme podle upečení koleček. Ty jsou ideálně upečené - vysušené, pokud jdou odlepit od papíru.
Necháme je vychladnout. Krok 5: Na přípravu krému použijeme změklé máslo, které utřeme s cukrem. Postupně pak přiléváme likér, který zašleháváme do krému. Následně plníme dvě kolečka a slepíme je k sobě krémem. Krok 6: Bezé necháme chvíli v chladu proležet a podáváme.
Jednotlivé neslepené kousky vydrží v uzavřené krabici i měsíc. Plnit a slepovat je můžeme podle chuti a potřeby.
Necháme je vychladnout. Krok 5: Na přípravu krému použijeme změklé máslo, které utřeme s cukrem. Postupně pak přiléváme likér, který zašleháváme do krému. Následně plníme dvě kolečka a slepíme je k sobě krémem. Krok 6: Bezé necháme chvíli v chladu proležet a podáváme.
Jednotlivé neslepené kousky vydrží v uzavřené krabici i měsíc. Plnit a slepovat je můžeme podle chuti a potřeby.
Zveřejněno 5. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové bezé s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XB3v
Moje poznámka
Sněhové bezé s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XB3v
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 22 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 34 minutami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
Petulice před 43 minutami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 13 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 13 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 14 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 15 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 15 hodinami
Tématické fráze:
bezé,
recept na beze,
sněhové tyčinky s krémem,
cukrovi beze,
oriskove beze,
pařížské bezé,
ovocné bezé,
ořechové bezé,
bezé recept,
bílkový krém,
sněhové špičky,
recepty z vaječných bílků,
sněhove cukrovi s kremem,
slepované sněhové pusinky,
ovocné sněhové špičky,
sněhové špičky oříškové,
sněhové šišky s krémem,
ořechové bezé řezy s krémem,
jak dlouho vydrží snehovy krem do kremrole,
sněhové cukroví slepované krémem
Suroviny:
cukr krupice,
bílek,
ořechy,
máslo,
cukr moučkový,
likér vaječný
Komentáře (9)