Džem z angreštu, červeného a černého rybízu
Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba, nebo při pečení dortů a cukroví.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 727 kJ / 4 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,90 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 087,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.
Krok 2: Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.
Krok 3: Rozmixovanou směs nalijeme do hrnce. Ve dvou lžících cukru rozmícháme sáček Gelfix, vysypeme do ovocné směsi a vaříme cca 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut.
Krok 4: Horký džem naléváme do čistých skleniček, poté je utřeme dočista, dobře uzavřeme a obrátíme víčkem dolů
Zveřejněno 3. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z angreštu, červeného a černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nX7
Moje poznámka
Džem z angreštu, červeného a černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nX7
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 13 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 2 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 5 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 5 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 6 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 7 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 8 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 8 hodinami
Tématické fráze:
marmeláda z rybízu a angreštu,
marmeláda z angreštu,
marmeláda z angrestu a rybizu,
marmelada z cerneho rybizu a angrestu,
cerny rybiz marmelada,
proc netuhne marmelada,
marmelada z černého rybízu recept,
marmeláda z červeného angreštu,
marmeláda angrest rybíz,
dzem z černého rybízu recept,
angrešt marmeláda,
marmeláda z černého rybízu,
marmeláda z angreštu a černého rybízu,
džem z černého rybízu recepty,
rosol z angrestu,
marmelada rybiz angrešt,
proč netuhne džem,
marmeláda černý rybíz a angrešt,
marmeláda angrešt a rybíz,
marmeláda z rybízu angreštu
Suroviny:
angrešt,
rybíz černý,
rybíz červený,
gelfix,
cukr krystal
Komentáře (24)
No, nerad bych sfajroval jako ten Janek co měl včéra výročí, ale dopustím se kacířské úvahy a pokusím se to tu uhrát na plichtu
K receptu nejsou žádné komentáře.