Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo-cuketový základ na pizzu

Domácí rajčatovo-cuketová omáčka plná chuti léta a aromatických bylinek se skvěle hodí nejen jako dokonalý základ na pizzu, ale i k těstovinám. Skvělý způsob, jak zpracovat letní úrodu do zásoby.

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

2-3 pizzy

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 827 kJ /
437 kcal
Bílkoviny6,98 g
Tuky23,32 g
Vláknina14,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy44,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nařežeme do kříže, krátce spaříme horkou vodou a po chvíli oloupeme. Cuketu nastrouháme nahrubo, cibuli a česnek nadrobno. Krok 2: Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a ke konci přidáme česnek. Přisypeme nakrájená rajčata a cuketu. Dusíme do měkka a částečného vydušení vody. Krok 3: Přidáme protlak, papriku, cukr, bylinky a chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozmixujeme ponorným mixérem, ale klidně tam mohou zůstat i kousky. Krok 4: Nakonec dochutíme. Množství bylinek je orientační, přidáváme po troškách, až dosáhneme požadované chuti. Omáčka je dobrá i na těstoviny.

TIP: Jak udělat těsto na pizzu

Zveřejněno 18. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-cuketový základ na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBkY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-cuketový základ na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zaujímavý recept, len nechápem na čo tam dávať pretlak keď tam idú čerstvé rajčiny?

romo11: Já jsem protlak použila, aby to bylo více zahuštěné. Ale komu to bude vyhovovat bez protlaku, nemusí použít. :-K

<3<3Super:-K:yes:

To by se dalo snad i zavařit, že? Jen bych nedávala obě bylinky (oregano, bazalku), ale zvolila si jednu z nich.

cathleen: Určitě se dá udělat ve větším množství a zavařit, zvlášť když je teď hodně rajčat...a bylinky si vybere každý jakou má rád....:-)

Vyborny napad s tou cuketou! Jak je chutove neutralni, prijme chut ostatnich surovin a vlastne ji velmi nenapadne nastavi.
Opakuji se, ale dalsi tva bezvadna vychytavka.

chocolate: Luci děkuji Ti moc..;-);-):-K

Tématické fráze:
základ na pizzu, pizza s rajčaty, cuketová pizza recept, cuketovy protlak s rajcaty, jak zavařit cuketu na pizzu, základ na pizzu recept, cuketove pizza, cuketová pizza, omacka na pizzu s cuketou, jak udělat základ na na pizzu, rajčata s cuketou rajčatový protlak, jak zavařit základ na rajskou, jak zavarit rajčata a cuketu, cuketa s rajčaty zavařit, piza s rajčaty, jak zavařit cuketu s rajčaty, pizza s cuketou, rajčatova pizza recepty, protlak s cuketou, cuketovy protlak

Suroviny:
rajče, cuketa, cibule, česnek, protlak rajčatový, olej, cukr hnědý, koření oregáno, bazalka čerstvá, paprika sušená pálivá, sůl, pepř

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu