Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 692 kJ / 404 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,63 g |
| Tuky | 4,58 g |
| Vláknina | 29,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 67,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vinné listy omyjte a odstraňte řapíky. Ponořte asi na 2 minuty do vroucí vody. Vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Vodu uchovejte
Krok 2: Rýži properte a vařte asi 5 minut v osolené vodě, slijte.
Krok 3: Kopr a mátu zbavte stonků a nasekejte. Cibule nakrájejte nadrobno.
Krok 4: Odšťavněte citróny.
Krok 5: Zchladlou rýži, bylinky a cibule smíchejte a řádně osolte. Poměr surovin by měl být asi 1/3 rýže, 1/3 bylinek, 1/3 cibule. Přidejte asi po 3 lžících citrónové šťávy a oleje. Nechte odstát, aby se šťáva a olej vstřebaly.
Krok 6: Listy dejte lícovou - lesklou stranou na podložku, poklaďte ochucenou rýží, přehněte spodní cípy listu, potom boční a pevně zarolujte.
Krok 7: Do hrnce, ve kterém jste spařovali listy, přidejte citrónovou šťávu a olej, dejte napařovací vějíř, vystelte ho vinnými listy tak, aby pokrývaly celý vějíř. Na listy vrstvěte závitky a na závěr přikryjte dalšími vinnými listy. Táhněte pod bodem varu asi 1,5 až 2 hodiny, podle velikosti závitků resp. počtu jejich vrstev.
Krok 8: Zchladlé závitky naskládejte do skleněné nebo plastové, pevně uzavíratelné nádoby, pokapejte čerstvou citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte v chladu uležet do druhého dne.
Krok 9: Podávejte při pokojové teplotě se skrojkem citrónu. Doplnit můžete rajčetem, listovým salátem případně pita chlebem.
Zveřejněno 27. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Moje poznámka
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 17 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 27 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 49 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 51 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 58 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
plněné vinné listy,
závitky ve vinném listu,
příprava zavitku z vinné révy,
zobrazit vinný list,
závitky vinne listy,
zavitek vinny list,
závitek z vinného listu,
vinné listy v olivovém oleji,
vinné listy v oleji,
závitky z vinného listu
Suroviny:
listy vinné révy,
kopr,
máta,
cibulka jarní,
cibule,
sůl,
citron,
olej olivový
Komentáře (3)