Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 568 kJ / 1 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,15 g |
Tuky | 7,40 g |
Vláknina | 24,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 366,30 g |
Postup přípravy
Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do lednice (proběhne autolýza, mouka bobtná a zároveň v chladu lednice nekvasí). Krok 2: Aspoň 2 hodiny před vlastním hnětením těsta předmočenou mouku z lednice vyndáme, aby se trochu ohřála. Přidáme k ní pak rozkvas, hladkou mouku, sůl a kmín a uhněteme volné těsto. Krok 3: Stěrkou těsto vyškrábneme na pomoučený stůl a poprvé ho překládáme. Po překládání dáme těsto kynout do olejem vymazané misky. Krok 4: Překládání zopakujeme ještě třikrát, vždy po 30 minutách, pokaždé v už jen v míse – na olejem potřené prsty se těsto téměř nelepí. Po třetím přeložení už vytvarujeme bochníček a ten vložíme na moukou a otrubami dobře vysypanou utěrku a i s ní pak do ošatky, kde ho necháme 1-2 hodiny kynout. Krok 5: Necháme dobře rozpálit troubu i s litinovým hrncem na 250°C, bochník do hrnce pomocí utěrky opatrně skulíme, rychle zakryjeme poklicí a zavřeme troubu. Po 10 minutách pečení poklici sundáme a chleba dopečeme (asi 30 minut).
Zveřejněno 15. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mq43
Moje poznámka
Celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mq43
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 4 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 10 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 10 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 2 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 2 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 2 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 2 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 2 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 3 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 4 hodinami
Tématické fráze:
rozkvas,
jak udělat rozkvas,
celozrnný kváskový chléb,
kváskový chléb bez rozkvasu,
kvaskovy celozrnný chléb,
jak se dělá rozkvas,
kváskový chléb celozrnný recept,
chleba bez rozkvasu,
příprava rozkvasu,
chléb bez rozkvasu,
jak na rozkvas,
celozrnný kvaskovy chléb recept,
celozrny kvaskovy chleb,
celozrnný kvaskovy chleba,
pšeničný celozrnný kváskový chléb,
rozkvas z celozrnné moouky,
celozrnný pšeničný kvaskovy chleba,
rozkvas recept,
kváskový chleba recept,
kváskový chléb recept
Suroviny:
kvas žitný,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
voda,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.